Plus-size modeli polako ali sigurno postaju mainstream, preko naslovnica magazina Vogue Italia i Glamour do kolekcija poznatih brendova kao što je Burberry.

Lawley je najavila svoj novi „posao“ kao prvog Laurenovog plus-size modela u emisiji „Good Morning America“. Ova manekenka koja nosi broj 12 (američki) i ponosi se svojom visinom od metar i osamdeset, pričala je u emisiji o putu koji je prešla da bi stigla na ovu poziciju – kako je u početku radila kao „straight“ model, i sa samo 16 godina počela da oseća pritisak da konstantno ide na dijete i menja oblik svog tela. Zbog toga je već sa 19 pronašla sebe u plus-size modelingu.

Sada,  Lawley je zaštitno lice kampanje Ralpha Laurena. Osim toga, krasi naslovnice časopisa i reklame za donji veš, a sve to nakon svog velikog početka kad se pojavila na naslovnici famoznog plus-size izdanja časopisa Vogue Italia.

Većina kreatora u modnoj industriji danas će pre izabrati mršavice, ali sa samo 23 godine, Lawley predstavlja konstantan podsetnik na uspeh koji mogu da dostignu plus-size modeli. „U Njujorku trenutno ima toliko plus-size manekenki koje odlično napreduju i izgledaju sve bolje“, rekla je ona u emisiji.