"Ako izgledate previše čedno, zakopčano do grla – ljudima ćete se činiti dosadnim. A ako se sasvim izložite i obučete u seksi odeću – to može izgledati napadno i perverzno. Poenta ove kolekcije je balans između ta dva – rekao je dizajner za sajt Graziadaily.co.uk."

Vodeći računa o muzici i usklađujući modele sa pesmama sa njegovog Ipad-a, dizajner je predstavio svoja dela, počevši od odeće boje kože koja prati oblik tela, pune kaiševa i sa sportskim „prizvukom“. To podrazumeva čizme do članaka i kožne jakne sa povezanim rukavima. U kolekciji su se takođe našle i uske suknje od lateksa kao i elastični pojasevi na večernjim haljinama.

U "čednom" delu kolekcije našle su se lagane haljine i bluze od tanke tkanine sa šlicevima maštovito postavljenim na rukavima, dekolteu i porubima haljine – što je doprinelo izgledu koji otkriva i sakriva u isto vreme.

Što se tiče sportskog dela kolekcije, predstavljeni su duksevi i uzane suknje od rastegljive mreže, iako je Tom Ford navodno kasnije izjavio „Nisam mislio na olimpijske sportove“ dodajući da je „na umu imao drugu vrstu sporta“.

Revija se završila balskim haljinama, uključujući crnu haljinu od tafta sa pufom pozadi, haljine sa karnerima bez leđa i dugačke suknje sa kristalima i šlicevima duž nogu. Suknje su bile uparene sa duksevima sa kapuljačom, a revija je zaključena dvema elegantnim haljinama od lanaca.