Prestižni dizajner, koji je omiljen među zvezdama kao što su Kate Moss i Madonna, navodi da je najskuplji komad obuće koji je kreirao za mušteriju bio ekstravagantni par sandala.

„Mušterija je došla, dala mi u ruku drago kamenje i rekla da mogu da uradim bilo šta sa njim“, izjavio je kreaotr i nastavio – „Napravio sam skicu i kada je videla crtež na kome je đon bio popločan rubinima u čvrstim blokovima ona je samo rekla ’Savršeno! Ovo je veoma, veoma lepo.’“

Ipak, kreator je potom objasnio mušteriji da rubini ne mogu da stoje na đonu zbog toga što ne bi mogla da hoda, a mušterija je odgovorila: "Pa to svakako nije cipela za šetnju."

Louboutin je takođe otkrio da je njegov poznati dizajn pomogao toj dami da pronađe ljubav kad ju je budući muž ugledao u dizajnerskim cipelama.

„Ona je govorila da se njen, tada budući muž, često kasnije smejao što je bila toliko stidljiva i da je rekao da joj nikada ne bi prišao da nije imala čuvene dizajnerske cipele, pa je tako imao temu za početak razgovora", naveo je Louboutin u intervjuu za TalkAsia.