Kreativni direktor Lanvina Alber Elbaz ne prestaje da iznenađuje svojim originalnim idejama. Posle pevanja serenade posetiocima revije i spota sa modelima koji igraju, došlo je vreme za posebnu kampanju.

“Pravi” muškarci i žene – dakle, ne profesionalni modeli – su glavni likovi fotografija Lanvinove kampanje za jesen/zimu 2012. Među njima su i konobar, modiskinja i imigrant u Americi, a po godinama variraju od 18 do 81 godine.

Najstarija učesnica je bivša plesačica Jacqueline Tajah Murdock koja sa 81 godinom još uvek ima elegantni plesački stav koji je ponosno pokazala i pred objektivom. Ona se nalazi u bogato uređenoj sobi u tamnozelenom ansamblu sa volanima.

Murdockova je rođena u Harlemu, a oduvek je želela da se oproba kao model u Parizu. Ipak, još uvek nije bila u Francuskoj.

“Želela sam da postanem nova Josephine Baker ili top model na revijama, ali nije bilo takvih prilika za obojene žene”, izjavila je za Huffington Post.
Dugo je čekala ovakvu kampanju i nada se novim mogućnostima u budućnosti. “Alber Elbaz mi je prišao na odlasku da se pozdravi i pitao me je šta planiram sledeće. Pariz, eto šta! Videćemo”, kaže plesačica.