Na preko 740 kvadratnih metara u ekskluzivnom londonskom kraju Knightsbridge, Tom Ford će sledeće godine otvoriti svoju prvu samostalnu radnju u Londonu. Za iznajmljivanje ovog prostora dizajner je morao da plati 1.3 miliona funti za godinu dana, piše u The Sunday Times.

Prvi "susedi" Fordovoj radnji su prodavnice Harvey Nichols i Sergio Rossi.

"Oduševljeni smo što će tako veliki modni brend zauzeti prostor između brojeva 201 i 206 u Sloan Street-u. Pored njega, uskoro stiže i Alberta Ferreti, što će obogatiti luksuznu ponudu ovog kraja i osigurati njegovu reputaciju kao modne destinacije svetske klase", objasnio je Hugh Seaborn, izvršni direktor Cadogan Estate-a.

Do sad su kolekcije Toma Forda bile u prodaji u robnoj kući Harrods, kao i u Harvey Nichols-u i Selfridges-u. Nova prodavnica imaće u ponudi muške i ženske kolekcije, kao i naočare i aksesoare.

Ford je nedavno izjavio kako izuzetno funkcionalno pristupa dizajnu. "Ja sam komercijalni dizajner. Moje jakne uvek imaju dva rukava, ne tri ili slojeve koji se skidaju kao kod babuški. Moda je za mene kreativna delatnost, ali ne umetnost", rekao je Tom.