Usku toaletu Beyonce krasio je i dugačak šlep obogaćen našivenim crnim i ljubičastim perjem. Posetioci i modni kritičari nisu bili naročito oduševljeni izborom, kako zbog prevelike mešavine materijala tako i zbog providne čipke koja je isuviše otkrivala njene obline.

Inače, veliki broj gošći odlučio se za haljine u metalik nijansama. Carey Mulligan zadivila je sve prisutne u Pradi, Jessica Alba je zračila u Michael Kors zlatnoj haljini u antičkom stilu, a Cameron Diaz je nosila Stellu McCartney. Vicoria’s Secret model, Karolina Kurkova, u bukvalnom smislu je blistala u Rachel Zoe haljini potpuno prekrivenoj šljokicama, sa turbanom od istog materijala. Gwyneth Paltrow nije htela da rizikuje pa je odabrala mini Prada haljinu koja je otkrivala veliku površinu njene kože.

The Costume Institute Gala je godišnji bal koji obeležava otvaranje modne izložbe čuvenog Metropolitan muzeja. Događaj je u modnom svetu poznat i kao The Night of Nights, a domaćin bala je Vogue. Za dva dana muzej će otvoriti izložbu pod nazivom Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations, posvećenu ovim italijanskim modnim kućama.