Dizajner, čija je kolekcija za proleće/leto 2012. inspirisana karakterističnim stilom pokojne pevačice, kaže da je iznenađen kako se niko iz modnih krugova nije osvrnuo na uticaj koji je ostavila u modi.

"Bio sam iznenađen što joj nakon smrti niko u modnom svetu nije odao počast", rekao je on za Vogue TV - "Njen izgled je bio fantastičan, jedinstven. Obično je glumicama i pevačicama potreban modni savet. Ona je imala taj prirodan osećaj za pravu šminku, prave minđuše, to je bio istinski stil. Voleo sam njen glas, voleo sam celu njenu pojavu!"

Nakon što je Amy inspirisala kolekciju koja je prikazana u januaru, njen otac Mitch bio je užasnut smatrajući ovakav gest uvredom.

"Mi i dalje žalimo za njom, proživeli smo tešku nedelju kad smo obeležavali šest meseci od njene smrti. Videti njenu pojavu na potpuno drugom nivou bio je bol koji nismo očekivali i mnogo nas je uvredio. Mi smo ponosni na to koliko je ona uticala na modu, ali videti crne velove na modelima, dok puše cigarete i slušati kvartet koji peva njene pesme je veliki neukus. To prikazuje Amy kada nije bila u svom najboljem izdanju i veliča neke od njenih najstresnijih perioda u životu. Cela porodica je bila uznemirena time"