Glumica će biti zaštitno lice ženske odevne kolekcije za proleće 2012. godine, preuzimajući ulogu od Demi Moore. Kate je za WWD.com izjavila kako se od malena divila sofisticiranom stilu brenda Ann Taylor: «Bilo je zanimljivo gledati kako se kroz vreme moda ove kuće menjala u korist modernih žena».

Fotografije reklmane kampanje koje je slikao Tom Muntro moći uskoro će se naći u štampanim i online medijima, kao i na bilbordima.

Potpredsednica marketinga čuvenog brenda Kristen Dykstra kaže da je Kate žena koja savršeno oslikava poruku koju oni žele da pošalju, «Iako je poznata kao prelepa i talentovana glumica, ona je takođe posvećena majka, ćerka, sestra i filantrop. Sve što radi, ona radi sa osmehom, radošću i lakoćom.»

Sličan entuzijazam i oduševljenje delila je i Demi Moore dok se smešila u prošlogodišnjoj reklamnoj kampanji. «Osećam se kao da odmalena poznajem Ann Taylor», izjavila je Demi i priznala da se tokom godina dosta prilagođavala modi, «Ali, sada se sve promenilo, kako su se žene menjale tako se menjala i moda,  kao i ono što nosimo od jutra do mraka».