Alber Elbaz objavljuje knjigu

foto: Bang media

10. 11. 2011.

Prvi spisateljski poduhvat umetničkog direktora modne kuće Lanvin predstavljaće dokumentarni prikaz kreativnog procesa i nastanka slavnog brenda

Iako će knjiga Albera Elbaza imati sedam stotina strana ispunjenih rečima i slikama, prvih nekoliko listova biće ostavljeno prazno.

- Tako ja započinjem svaki svoj dan – objasnio je kreator.

Dok se čeka da knjiga izađe iz štampe, pedesetogodišnji izraelski dizajner rođen u Maroku kreira garderobu koju mogu da nose i majke i ćerke.

- Los Anđeles je grad prepun velikih diva, ali za mene su to samo senzitivni muškarci i žene. Moja odeća služi ženama da se osete prelepe i snažne. Kreacije koje stvaram su za majke i ćerke, jer ja volim sve žene – rekao je Elbaza na prezentaciji svoje nove kolekcije za proleće/leto.

Umetnik je otkrio i da ima želju da u svet mode povrati dramski momenat.

- Geoffrey Beene mi je jednom rekao da moda nije šou-biznis, već samo čist biznis. Ovh dana imamo toliko reality programa i ja pratim mnoge on njih. Međutim, u modu hoću da povratim istinsku dramu – izjavio je Elbaza pred publikom sačinjenom od zvezda kao što su Demi Moore, Katie Holmes i Jessica Alba.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin