Kostimografkinja Trish Summerville radila je na svim outfitima koje Rooney Mara nosi u holivudskoj adaptaciji švedske priče The Girl With the Dragon Tattoo. Ona je otkrila da je sa zadovoljstvom iskoristila priliku da u svojim kreacijama za H&M kolekciju imidžu ove problematične heroine pridoda nešto realističniji modni stav.

- Dosta smo truda uložili na komade koji izgledaju iznošeno i izbledelo od pranja, što je nešto što ide uz karakter Lisbeth Salander. U filmu, njena odeća ide do ekstrema, stara je i prljava. Za ovu kolekciju smo se odlučili da zadržimo taj stil, ali da garderoba ipak bude nešto realističnija i modno prihvatljivija – objasnila je Trish.

Jedna od dizajnerki brenda H&M Anna Norling objasnila je da je ova kompanija želela da Lisbethina odeća ipak bude nešto više ženstvena i zavodljiva.

- Mi smo zaista inspirisani ovim filmom, a posebno Trishinim osećajem za stil. Međutim, kolekcija ne bi bila takva kakva jeste bez uticaja nas iz H&M-a, koji smo izvršili uticaj da komadi deluju daleko prihvatljivije sa modne tačke gledišta. Tako smo i Trish i mi zadovoljni konačnim rezultatom – zaključila je Anna.

Dragon Tattoo kolekcija – koja u sebi sadrži mnoštvo minđuša rađenih u plemenskom stilu, kožnih jakni u isprano-crnoj ili boji tamnog burgundca, jakni s kapuljačom i čizmica na pertljanje – u prodaji bi trebalo da se nađe mesec dana pred svetsku premijeru ovog ostvarenja u decembru.