Legendarni dizajner bio je umoran od žena koje su u poslednjoj deceniji dvadesetog veka na sve moguće načine pokušavale da uvećaju svoje obline, pa je u inat svima odabrao prirodno vitku Kate Moss kao svojevrsni vid bunta zbog po njemu grozomornog rastućeg trenda.

- Razlog zašto sam uzeo Kate, a zatim i čitav niz drugih modela koje su drugi podrugljivo nazivali beskućnicama, leži u tome što je u to vreme sve veći broj žena počeo da ugrađuje implante u grudi i povećava zadnjicu. Stvari su počele da se otimaju kontroli, a meni se sve to činilo veoma neukusnim. Želeo sam ljude koji su prirodni, uvek tanki. Tražio sam suštu suprotnost glamuroznim tipovima kakvi su vladali scenom pre Kate – otkrio je šezdesetdevetogodišnji Njujorčanin.

Kao neko ko se proslavio po modnoj liniji donjeg veša nazvanoj po svom imenu, Calvin Klein se uvek trudi da bude u toku i sa time šta ima novo u konkurentskim kućama.

- Za to što sam počeo da radim sa rubljem zaslužna je moja druga supruga, Keli koja je godinama sa mnom radila u studiju. Ja i dalje nosim CK veš, ali s vremena na vreme isprobam i modele drugih proizvođača, čisto da bih imao uvida u to sa čime se takmičim – ispričao je kreator.