Crocs je možda dobio svojih 5 minuta u 2021. godini, ali ne treba zaboraviti da su ih u svet visoke mode uveli kreativni direktori Balenciage, Demna Gvasalia i Christopher Kane, 2017. godine. 

''Crocs nas je inspirisao na reinterpretaciju Balenciage. Balenciaga x Crocs kolaboracija nije nemoguća - pitanje ukusa je vrlo subjektivna stvar. Za 6 meseci ćemo videti kako ovo prolazi u našim radnjama'' najavio je Gvasalia još 2017. godine. ''Nosio sam Crocs ovog leta da vidim kako se osećam u njima, i mogu da kažem da su najudobnije papuče na svetu. Samo sam hteo da im unesem moderan dodir: platformu. Na kraju krajeva, moda je samo zabava'' izjavio je tada.

Klompe sa platformom koštale su 850 dolara i odmah su postale modni hit koji se rasprodao u najkraćem roku.

Sada su otišli korak dalje i kreirali bizaran modni komad o kome priča ceo svet - Crocs čizme i klompe sa štiklom. U pitanju je deo nove Balenciaga kolekcije Clones Spring 2022 koja je prikazana početkom juna.

Nakon što je Gucci ''hakovao'' Balenciagu, brend je uzvratio na isti način, zamenjujući kultni GG logo sa BB, a sličan potez redizajna učinjen je i sa Crocsom, i to u njihovom ekscentričnom maniru.

U galeriji pogledajte kako izgledaju novi modni komadi!

Da li biste ih nosili?