Divljina Afrike pripitomljena na najfinijem pamuku i vazdušaste siluete boho šika stižu nam u novoj kolekciji IVKO Woman predstavljenoj u kampanji koja nas pokreće da je istražimo jer će nas odmah prebaciti na prolećni mode.

Jedinstveni dezeni, razigrane boje, vrhunski kvalitet izrade i vanvremenska lepota odlike su ovog, danas globalnog brenda, koji je počeo od male porodične pletačke radionice u Beogradu. Novom kampanjom, pod nazivom MAESTRE, IVKO Woman je spojio dame nesvakidašnjeg, vanvremenskog stila kreirajući upečatljiv poziv da istražimo modele iz nove kolekcije.

Pre tri decenije kada je svet odavde izgledao tako dalek, tadašnja Trikotaža Ivković nam je pružala čarobni dodir luksuza pletivom nežnim kao pena. Uz mnogo upornosti, truda, posvećenosti svim onim finim detaljima i ne odustajući od originalne vizije koju je idejno inicirala njihova majka, sestra i brat, Milica i Miloš, zajedno sa odabranim timom domaćih dizajnera i saradnika, razvili su inspirativan i eklektičan modni brend, poznat po vrhunskom kvalitetu tkanina i izrade. Raskošan kolorit i cvetni motivi nadahnuti kulturom dobili su moderan izraz, ne samo u pletivu, već i u kompletnim kolekcijama svih sezona. U izlozima širom sveta (i naravno onim virtuelnim, poput, svim kupoholičarima poznatog, Zalanda) iz sezone u sezonu pojavljuju se kompletne zimske, ali i jednako raskošne letnje kolekcije, sačinjene od prelepih lepršavih haljina, košulja, suknja, šortseva, kao i laganih kardigana ili bomber jakni od najfinijih prirodnih materijala, svaki put na istoj visoko podignutoj lestvici kvaliteta i autentičnosti.

Ivko bojama i dezenima slavi ženstvenost i originalnost, uz dubok naklon lepoti prirode, a za predstavljanje nove kolekcije odabrao je dame sa domaće javne scene različitih generacija – autentične IVKO žene koje su autoriteti u svojim profesijama i ličnom kreativnom stilu kojim plene. Ovom kampanjom IVKO je pokazao zašto je tako jedinstven, a verujemo da ćete moći to i da potvrdite kada pogledate ovaj neverovatan spoj dama čiji stilovi ne predstavljaju poslednji modni trend, ali čine da svi žele da ponesu njihove kombinacije.

Irena Mišović je bivši model i dugogodišnja modna novinarka, koja u svetu mode simbolizuje prefinjenost, toplinu i rafiniran estetski izraz. U kampanji za IVKO Woman, nastupa sa Ivom, njenom mlađom ćerkom, koja gradi muzičku karijeru pod umetničkim imenom Lorens, a poznata je po svom urbanom eklektičnom pop koloritnom stilu, koji kombinuje najbolje od Berlina i Beograda, njene dve kuće. Poput Džejn Birkin i Šarlot Ginzbur njih dve oličavaju vanvremensko nasleđe stila i ličnog izraza; svaka sa pečatom svoje generacije jedna drugoj su inspiracija.

Neprolazni stil i bezgraničnu kreativnost IVKO je pronašao i u Sonji Vukićević, čuvenoj balerini, koreografkinji, glumici i rediteljki. Na pozorišnim daskama je govorila pokretom, a širu javnost i dalje osvaja celokupnom pojavom koja odražava njenu viziju slobode da se bude drugačiji.

Ako je neko urbana beogradska devojka neprikosnovenog stila onda je to Maja Uzelac – pisac, rediteljka, novinarka, di-džej i veliki poznavalac mode, osoba snažne energije, čija estetika je ostala utkana u mnoštvu muzičkih spotova i fashion filmova. Maja osvaja originalnošću sa kojom kombinuje vintage komade i probrane savremene modne brendove.

IVKO devojku brend je prepoznao i u Mini Sovtić, mladoj glumici koja je talenat i prefinjenu lepotu nasledila od majke Anice Dobre. S modom se igra i eksperimentiše, odbacujući kalupe. Preferira komade zemljanih tonova i veruje da martinke mogu da „podignu“ svaku kombinaciju.

Svim ovim umetnicama je moda i emocija i igra, nekad bekstvo u izmaštanu stvarnost, nekad dodir s trenutkom, a to je sve ono što Ivko donosi kroz svoje neponovljive modele koje je kroz svoj magični objektiv preneo dvojac o kom ne prestaje da se priča po modnim krugovima – Danilo&Sharon.

Kolekciju čine tri tematske celine. Boho donosi ležernost boemskog šika, asimetričnih poruba i karnera i jedan sasvim novi nivo udobnosti. Ako ste od onih koji vole da ih ništa ne sputava kada živa u termometru pređe 20 stepeni, oduševiće vas vazdušaste haljine i ležerne tunike s raznobojnim paisley dezenima, koji jedva čekaju da zalepršaju na letnjem povetarcu. Boje podstiču na akciju ili smiruju vibracije, a vi probajte da se priklonite jednoj strani kada pogledate paletu boja – od svetlo tirkizne, tamne antracit sive, zagasito narandžaste, bogate purpurno crvene, upečatljive ciklama boje, do nijansi zemlje i peska.

Da li možete da zamislite boje i obrise tropskog raja preslikane na najfiniji pamuk, prozirnu viskozu i milujući lan? Tako otprilike izgleda drugi segment kolekcije Exotic jungle koji nam pravo na gradski asfalt (ili na rivu, ako bude sreće) donosi atmosferu tropskih prašuma. Paleta boja je prirodna ali intenzivna, i sa raskošnim nijansama zelene, žute, mornarsko plave i jarko ružičaste. Zaljubićete se u nežne pulovere i palazzo pantalone s motivima ostrvskog bilja, a još više u ženstvene haljine s ručno oslikanim palminim lišćem.

Animal print – taj modni klasik među dezenima, pojavljuje se u neočekivanim, zasenjujućim bojama u delu kolekcije inspirisane Afrikom, koja nam donosi, danas nešto udaljeniju, kulturu i prirodu tog magičnog kontinenta. Šta kažete na zebra print u boji korala? Na ovom modnom putovanju sve je dozvoljeno, a ako ste, pak, za onu mirnu, usporenu Afriku iz vremena Meril Strip, naći ćete inspiraciju u klasičnim safari modelima i raznobojnim kaftanima od najfinijeg pamuka, viskoze i lana.

Kolekcija je dostupna u radnjama širom zemlje i u XX zemalja sveta kao i na onlajn prodavnici www.ivko.com, a novosti ovog brenda možete pratiti na Instagram stranici @ivkowoman.