Zavirite u neodoljivu kolaboraciju H&M x Simone Rocha

Foto: Promo

14. 01. 2021.

H&M ne prestaje da oduševljava ni u 2021. godini! Nastavljajući dugu tradiciju saradnji sa priznatim dizajnerima, brend je najavio svoju sledeću kolaboraciju sa Simone Rocha.

Ženstvenost. Nežnost. Sofisticiranost. Simone Rocha poznata je po svojim bezvremenim komadima koje krase čipka, biseri, til, svila i unikatni vezovi. Ona je prvi irski dizajner koji sarađuje sa H&M-om, zbog čega će ujedno predstaviti i kolekciju koja slavi njeno interetničko nasleđe, izvor nepresušne inspiracije koji ju je definisao - od tradicije i zanata Hong Konga do najvećih umetničkih dela.

Inspirisana svojom modnom arhivom, kolekcija H&M x Simone Rocha prerađuje dizajnerkine favorite iz prethodnih kolekcija u urbane modne komade, te na taj način odaje počast ključnim kolekcijama koje su obeležile priču njene modne kuće. Upečatljiv je uticaj epohe Tjudorovih, divljeg cveća, portreta i fotografija, lutki i igračaka, a akcenat je na izraženim krojevima, bojama i detaljima koji svaki komad čine autentičnim.

"Izuzetno sam uzbuđena zbog saradnje sa H&M-om na ovoj specijalnoj kolekciji. Ona je kreirana u čast mog brenda i različitih uticaja koji su me oblikovali. I kao dizajnerka i kao kupac, oduvek sam bila veliki ljubitelj H&M-ovih dizajnerskih saradnji – Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons, ta neverovatna lista čiji sam sada i ja deo", rekla je Simone Rocha.

Obeležavajući deceniju modne kuće Simone Rocha, kolekcija će biti dostupna od 11. marta, a ideja je da se ljubiteljima mode prezentuju komadi koji će biti voljeni, čuvani i nošeni iznova i iznova. Ovo je prvi put da je Rocha uradila kolekciju za celu porodicu, što je ujedno i poziv svima da zakorače u njen bajkoviti svet.

"Simone Rocha bila je dugo na H&M-ovoj listi želja. Ova saradnja će omogućiti novoj publici da poseduje jedan specijalan deo dizajnerske istorije. Svi mi u H&M-u bili smo neizmerno nadahnuti što radimo sa dizajnerkom koja provodi toliko pažnje savremenoj ženstvenosti, i koja je toliko izvrsna i u zanatskom i u dizajnerskom stvaralaštvu - od procesa pravljenja specijalnih materijala do usavršavanja silueta, oblika i ukrasa. Svaki komad iz ove kolekcije je jedinstven, zbog toga što je rezultat višegodišnjeg rada i pedantnog istraživanja", izjavila je Ann Sofie Johansson, iza brenda H&M.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin