Modni univerzum najglamurozniji je kutak poznatog nam sveta, ali kao što to često biva, najblještaviji sjaj lako skriva najmračnije aspekte ljudskog bića. 

Nova serija Last Looks u osamnaest će epizoda rekonstruisati uspone i padove šest moćnih žena iz sveta mode čije su krimi priče ušle u modne anale kao najpotresnije pripovesti o mračnoj strani industrije lepote.

(Trigger warning: reč je o pripovestima koje uključuju seksualno nasilje i ubistva.) 

Od površinski bezazlenih prevara do ubistava, serija će pokrivati stare i nove događaje modnih horora, počevši sa tri epizode o Anni Delvey, mladoj Ruskinji koja je pre koju godinu na neko vreme uspela da uveri njujoršku elitu kako je bogata nemačka naslednica, koja će uskoro možda biti uslovno puštena iz zatvora u kome služi kaznu za prevaru. 

Nakon bloka o Devley sledi nekoliko epizoda posvećenih ubistvu Maurizija Guccija u rukama njegove supruge, Patrizije Reggiani Gucci. 

Dok su prva dva bloka dostupna za streaming, psihički se već pripremamo za naredne epizode koje će govoriti o ubistvu dizajnerke Sylvie Cachay, ubjene od strane njenig krajnje ljigavog partnera, koji je ubistvo pokušao da iscenira kao samoubistvo.

Zatim sledi rekonstrukcija turbulentnog života i konačnog ubistva modela Vicki Morgan - ljubavnice Alfreda S. Bloomingdalea, naslednika istoimene imperije. Sve mračniji niz nastavlja sudbina modne novinarke i spisateljice Christe Worthington koja je silovana i ubijena u svom domu, da bi serija okončala sa još uvek nerešenim ubistvom mlade i talentovane manekenke Ruslane Koršunove, čija je kontroverza potresla čitav modni svijet.

Serija je s prva dva bloka već dostupna na platformi Quibi, a naratorka serije je Dakota Fanning. 

Pored arhivskih snimki i opsežnih intervjua, sadržaće i igrane rekonstrukcije. Po svemu sudeći, nije za one slabog srca… 

Izvor: elle.hr