Naime, održiva moda postala je "new normal" po pitanju modnih vrednosti, a kompanija H&M trudi se da ovaj način proizvodnje postane nešto potpuno "normal" u skorijoj budućnosti.

Čitava kolekcija izrađena je od materijala održivog porekla - reciklirani poliester, reciklirani najlon i reciklirana vuna koji potiču od tekstilnog i plastičnog otpada ili njihove mešavine, čime se daje novi život starim PET bocama, staroj odeći ili tekstilnim ostacima. H&M grupa danas koristi 57 odsto organskog, recikliranog ili drugog materijala nastalog iz održivog izvora u svojoj proizvodnji. U 2019. godini, H&M je koristio reciklirani poliester nastao od približno 537 miliona PET boca.

Kada je u pitanju sam stil ističe se inspiracija koja potiče iz tridesetih godina prošlog veka, a odlsikava se na lepo izrađenim čipkanim haljinama, koje čine glavne komade u H&M-ovoj Fall fashion kolekciji koja će se u prodaji naći od 10. septembra.

Svaki od osam modela haljina poseduje vintage detalje kao što su široki rukavi, naglašena ramena ili karneri. Boje su bela i crna, a materijali su čipka, žakard i vuna nastali iz održivih izvora, što pokazuje kontinuiran rad H&M-a koji vodi ka održivoj modnoj budućnosti.

Ova kolekcija pokazuje svu inovativnost i lepotu koja se krije iza recikliranih materijala i to je još jedan korak ka cilju H&M-a da do 2030. godine koristi samo reciklirane i materijale nastale iz održivih izvora.

To je u ovoj kolekciji posebno naglašeno spajanjem vintage silueta sa dužinom haljina, koje se kreću od mini do maksi, zajedno sa dvorednim dugačkim kaputima.

Ove jeseni nosiće se oversized kaput preko čipkane haljine, sve to upareno sa čizama, što pokazuje da će nova sezona pronalaziti svoju snagu u bezvremenskom dizajnu.