Ovo je ujedno i sezona modnih revija i Nedelja mode širom sveta, ali svi vi koji kupujete Elle to verovatno već znate. Ova 2020. oborila nas je s nogu (i to ne na dobar način). Proces prilagođavanja, kako društveni, tako i individualni, i dalje je u toku. Premda se svi suočavamo sa velikim životnim pitanjima koja nam je godina nametnula, upravo zbog toga ovo septembarsko izdanje posebno je važno.

Naša coverstar Ivana Trivić jeste žena koja ne staje i sasvim slučajno uspeli smo da je uhvatimo dok je nekoliko dana boravila u Beogradu. Jedno od naših najistaknutijih lica, koje sada ostavlja svoj trag na svetskoj sceni, trenutno živi u Francuskoj, a pre toga dom joj je bio Milano.

Njen jedinstveni izgled i prirodno kreativna narav istinski je primer mode u svojoj srži. Zato što, kako su nam dokazale sve najveće ikone u istoriji, stil nije pitanje izgleda, već stava.

Moda je živa stvar - nešto što se živi svaki sekund, svakodnevno. Naravno, ona se pronalazi u načinu na koji izdvajamo šta ćemo nositi tog dana, ali i u tome kako hodamo ulicom (čak i kada nam se te iste ulice smuče), kako biramo da provodimo vreme na kojem sada više nego ikada treba da budemo zahvalni, i pre svega, u tome kakvi smo ljudi.

Ovog meseca predstavljamo vam ličnosti koje su oličenje mode u svakom pogledu, tu su: Phoebe Bridgers, Kristina Bogdanović, Nevena Zelunka Cvijetić, Lana Bastašić i Milan Bauranov. Oni žive život svako na svoj način, ali ga zaista žive, i to je suština. Ipak, vredi podsetiti se da moda nije samo komad odeće. Ona je oduvek bila simbol metamorfoze.

Second Hand: Fenomen polovne odeće

Od lokalne radionice do online fashion destinacije

Lice sa naslovnice: Ivana Trivić

Šta je IN u Kopehagenu ovog trenutka?

Pet Unisex dizajnera

Aktuelan broj ELLE magazina u prodaji je do 21. septembra 2020.