Kako je Covid-19 napravio pravu pometnju modnom svetu ove godine, najveći modni događaj sezone morao je da pronađe način da se "održi".

Svima nam nedostaje trenutak isčekivanja i skrolovanja po društvenim mrežama ne bi li videli koji dizajneri su specijalno za ovu priliku uradili kreacije za poznate dame i šta to nosi Rihanna koja je više puta proglašena za kraljicu ovog događaja.

Međutim, 2020. je morala da bude preskočena. Iako je globalna pandemija prouzrokovala niz problema, nije uspela da ugrozi kreativnost.

Social media platforme ove godine su u znaku različitih izazova, pa tako ni najbitniji event sezone koji se svake godine održava prvog ponedeljka u maju nije izostao.

Izazov pod nazivom, tačnije heštegom #MetGalaChallenge preplavio je Instagram feedove, a moramo priznati da smo jedva odoleli i sami da ne učestvujemo.

Naime ljudi sa svih strana sveta odlučili su da reintepretiraju neke od najupečatljivijih izdanja poznatih ličnosti koje svake godine ulepšaju crveni tepih Metroplitan muzeja.

Bilo da je u pitanju Katy Perry obučena kao luster ili Rooney Mara, Lili Collins, Lady Gaga i mnoge druge bukvalno neverovatne, ali i veličanstvene kreacije, iz svojih domova suočeni manjkom obaveza i viškom vremena, pojedinci su odlučili da reinkarniraju sopstvene verzije toaleta koje su prethodnih godina viđene na čuvenom crvenom tepiu.

Koliko su doakli ovom izazovu procenite sami, a jedno je sigurno – za kreativnost dobijaju čistu desetku!

Priredio: Aleksandar Nastasijević