Gucci više nije najpopularniji modni brend

Foto: Profimedia

08. 11. 2019.

Ko je to prestigao italijansku modnu kuću?

Četiri puta godišnje, globalna modna platforma Lyst objavljuje svoj The Lyst Index kojim donosi listu najpopularnijih svetskih modnih brendova uzimajući u obzir brojne faktore poput šoping navika potrošača, rasta i angažmana brendova…

Tako je ovaj portal izbacio podatke za treći kvartal 2019. godine, a lestvica se poprilično promenila od prethodnog puta.

Naime, italijanska modna kuća Gucci recimo, sa prvog mesta pala je na treće, a na tronu ju je zamenio super popularni Off-White™.

U top 5 najpopularnijh modnih brendova ušli su i Balenciaga, Versace i Prada, a po prvi put u TOP 20 ušla je  Bottega Veneta koja je skočila za neverovatno 21 mesto skrasivši se pod brojem 16. Razlog za ovaj iznenadni uspehu Lyst pronalazi prvenstveno u novom kreativnom direktoru Danielu Leeu.

Mada još nije ušao u TOP 20, fantastičan pomak ostvario je i francuski brend Jacquemus koji se popeo za sjajnih 37 mesta!

Značajan pomak ostvarili su i Alexander McQueen i Loewe koji su se takođe našli u prvi 20 najjačih svetskih brendova.

Uzmemo li u obzir lestvicu iz drugog kvartala 2019., može se primetiti da je na svetskoj modnoj sceni poprilično živahno.

Izvor: elle.hr


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin