Najuticajnija modna novinarka o Chanelu bez Karla: Kako je prošla prva kolekcija koju je kreirala Lagerfeldova naslednica

foto: Profimedia

06. 05. 2019.

Virginie Viard, dugogodišnja asistentkinja Lagerfelda i aktelna kreativna direktorka Chanela, predstavila je najnoviju Resort kolekciju kuće. Glavni utisak? Chanel se vraća ženstvenim "Coco" krojevima, što nam se posebno sviđa.

Coco.

Karl.

Virginie.

Nekako je prirodno da nakon Velikog Karla, na kormilo možda i najpopularnije modne kuće sveta dođe opet žena.

(Dior Cruise 2020 u Marakešu okupio moćan celebrity i najuticajnije influensere)

I to ona koje je blisko sarađivala sa Karlom punih 20 godina.

(Ko je desna ruka Karla Lagerfelda, žena iz senke koja vodi Chanel već 30 godina?)

Toliko iskustva, zajedničkih kolekcija i izazova definitivno je pomoglo Viardovoj da osmisli najnoviji Cruise kolekciju kuće koja je prikazana pre nekoliko dana u Parizu.

"Karl je uvek mislio korak unapred te smo za ovu kolekciju imali već osmišljenu temu, izabrane materijale kao i to da ćemo kompletnu kolekciju smestiti na kolodvor, odnosno železničku stanicu", izjavila je Virginie.

Čuvena engelska modna novinarka Suzy Menkes imala je svoje viđenje kolekcije: "Za razliku od Karla čije kolekcije su po kroju i ukupnom utisku uvek imale tu neku ozbiljnost, ova je bila nekako relaksirana, sporty sa širokim, nonšalantnim pantalonama, zvoncarama, ležernim odelima i šortsevima koji su zajedno sa košuljama i bluzama sa mašnama dale taj flešbek na žene i modu koja je bila aktuelna sedamdesetih u Parizu. Moram priznati da je kolekcija imala i neki deja vu momenat jer me je podsetila na nedavnu kolekciju Hedia Slimenae za Celine."

Najveće iznenađenje?

Boja.

Karl je uvek bio vrlo škrt kada je u pitanju raspon boja oslanjajući se na krem, belu i crnu najviše, ali kod Virginie smo videli dosta modela jakni i sakoa u intenzivnoj pink boji, trava-zelenoj, ljubičastoj.

Čak su i cipele imale detalje u boji.

Balans su pravila klasična Chanel odela ali u spoju sa mini suknjom i širokim pantalonama 3/4, dok je kraj pripao večernjim slim haljinama sa kragnom koja je bila tipična za Karla.

Iako Karla više nema, red zvanica na Chanelu je ostao i dalje impresivan.

Na reviji smo videli Keiru Knightley, Vanessu Paradis sa ćerkom Lily-Rose, zatim Claudia Schiffer.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...