Svojom karijerom dokazala je da su i internacionalni uspesi mogući iako stvarate na ovim prostorima, ostajući istovremeno uzor nenametljive borbe za dostojanstveni položaj žena u našem društvu. Modele za reviju u zadatim tematskim okvirima namenski su izradili poznati srpski dizajneri, kostimografi i stilisti.

Kreacije inspirisane legendarnom glumicom nosile su manekenke, glumice, VIP ličnosti. Svaka od ovih uspešnih, šarmantnih žena prepoznaje se kao uzor u našem društvu i s razlogom su baš one predstavile deo Mileninih vrednosti na pisti. 

Modele su kreirali i nosili: 

Aleksandra Lalić – Luna Lu i Ivana Momirov / Ashok Murty – Nataša Marković i Aleksandra Šalipur / Atelier Igor Todorović – Tijana Krstić i Olivera Kovačević / Boris Čakširan – Bojana Stefanović i Sandra Grahovac / Budislava Keković – Ana Vuksan i Kristina Nikitović / GetUp Jasmina Vujović – Ašhen Ataljanc i Ana Runjevac / Daniela Glišić – Vanja Ejdus i Tamara Aleksić / Dejana Momčilović – Marija Tarlać i Vanja Vasić / Doda Komad – Sara i Natalija / Dragana Ognjenović – Milica Lešić / Ines Atelier – Anđelka Prpić / Jasmina Sanader – Danica Maksimović i kostimografkinja lično / Lara Milanović – Natalija Denić i Mina Ilić / Svetlana Jaćović – Ljubinka Klarić i Andrijana Belović / Tamara Radivojević – Marija Bergam i Mina Davidovac / Tijana Žunić – Helen Babić / Zora Mojsilović – Nadežda Dimitrijević i Andrijana Belić. 

Kuriozitet na pisti predstavljalo je pojavljivanje Tanje Bošković i manekenki u originalnim kostimima koje je Milena nosila u popularnom programu Obraz uz obraz, a koje je stilizovala dizajnerka Ana Trošić Trajković.

Želja organizatora je da se i nove generacije upoznaju sa Mileninim brojnim vrednostima i da u u njoj pronađu svoj uzor. Pokrovitelj ovog programa je Grand Kafa koja je dugi niz godina imala uspešnu saradnju sa Milenom i Draganom Nikolićem. 

BUDISLAVA KEKOVIĆ

Dobitnica nagrade Boris Nikolić za 2018. Budislava Keković prikazala je kolekciju Dvojnost nežne superjake.

Sva zaokupljena ženom, ne kroz svoju pojavnost - već kroz simboličku ravan, dizajnerka nadograđuje svoj

opus diskretno inoviranim formama, ostajući dosledna svom principu izvedbe siluete sa što manje sečenja.

Mahom monohromna, a i dalje poetična i britka u ideji, ovaj kolekcija je višeznačna apoteoza svim

saputinicama, sapatnicama, sunarodnicama, prijateljicama, saradnicama, onima koje odgajaju, ćute, trpe,

pomažu, izdržavaju ili, jednostavnije, ženama nežnim-superjakim.

VESNA KRACANOVIĆ

Kreatorka se vodi stavom da je “sve rešivo, pa i ono što je već rešeno može se rešiti na drugi način.”

Off season kolekcijom pod nazivom “Sorbet”, Vesna Kracanović preispituje, ili preciznije re-rešava, svoje

rane radove, ostajući i dalje poetična u zamisli i inovativna u realizaciji. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/