Gala Borović pobednica Fashion Scout SEE konkursa

foto: Jure Makovec

03. 04. 2019.

Mlada srpska dizajnerka Gala Borović, pobednica je regionalnog konkursa Fashion Scout South East Europe, čiji je ovogodišnji domaćin bio Fashion Week Ljubljana.

Drugo mesto su, takođe, zauzele domaće dizajnerke - sestre Ivana i Jelena Stevančević. Osim njih, zapažen nastup imale su Ana Reljin i Nina Bogosavljev za brend BULKA, kao i mladi konceptualni umetnik Ivan Divan

Internacionalni žiri koji su činili osnivači Fashion Scout-a Martyn Roberts i Biljana Poposka - Roberts, Lewis Robert Cameron, modni stilista magazina Vogue Italia, Fucking Young, Pansy Magazine, Kaltblut Magazine, glavna urednica Joys Magazine, Gili Biegun i Giorgia Cantarini modna urednica Vogue.it, La Republica, Hunger, Eskuire, izabrao je našu dizanerku u konkurenciji najtalentovanijih mladih dizajnera iz regiona; iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

(U susret 45. BFW predstavljena kampanja u boji ljubavi)

Kao pobednik konkursa Gala Borović će svoje modele predstaviti na London Fashion Week-u u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.


Takođe, najkvalitetnije radove sa ovog konkursa domaća publika će videti daleko pre londonskih zaljubljenika u modu – već tokom predstojećeg Perwoll Fashion Week-a od 14. do 20. aprila u Beogradu. 

Fashion Scout SEE je pokrenut pre tri godine kao promotivna platforma za modnu industriju i dizajn sa Balkana, pružajući mogućnost kako za regionalno, tako i za globalno priznanje i vidljivost. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...