Danas, u 85. godini života napustio nas je Karl Lagergeld, jedan od najvećih dizajnera 20. i 21. veka.

Prijateljstvo kreativnog direktora modne kuće Chanel i urednice američkog Vogue izdanja, bilo je opšte poznata stvar u modnom svetu, dok njih dvoje, iako u javnosti inače vrlo suzdržani, nisu krili simpatije koje su gajili jedno prema drugom, kao i veliko obostrano poštovanje.

Zabranjena: Kombinacija koju Anna Wintour nikome ne oprašta!

Koliko je to prijateljstvo, pa čak i međusobno divljenje bilo veliko, možda najbolje govori jedna od čuvenih izjava Anne Wintour, kada je pre nekoliko godina rekla da bi u sledećem životu volela da se pojavi kao Choupette, Karlova mačka. 


Umetnička direktorka Condé Nasta i glavna i odgovorna urednica magazina Vogue, Anna Wintour, sledećim rečima javno se oporstila od svog dugogodišnjeg prijatelja Karla Lagerfelda.

On je bio najveća ljubav Karla Lagerfelda

"Svet je danas izgubio džina među ljudima. Karl je bio mnogo više od najvećeg i najslavnijeg dizajnera - njegov kreativni genij oduzimao je dah, a zvati se njegovim prijateljem bila je posebna čast. Karl je bio briljantan, opak, duhovit, velikodušan iznad svake mere i izuzetno ljubazan. Nedostajaće mi mnogo."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/