Francuska kuća imenovala je 31-godišnjeg Bruna Sialellia za novog dizajnera koji će biti zadužen za muške i ženske linije. Sialelli, relativno nepoznat široj modnoj javnosti do skoro je radio kao glavni dizajner za muške linije španskog brenda Loewe. 

Iza sebe ima iskustva u ženskoj modi radeći za brendove kao što su Paco Rabanne, Acne Studios i Balenciaga gde je usko sarađivao sa Nicolasom Ghesquièreom i Alexanderom Wangom.

“Oduševljen sam što ću raditi u Lanvinu, kući koju je osnovala žena sa posebnom vizijom, pionirka francuskih couture dizajnera”, izjavio je Sialelli u saopštenju.

Odlazak Albera Elbaza nakon 14 godina vođenja ženskih kolekcija šokirao je sve pre četiri godine.

Od tada kuća je promenila čak tri dizajnera.

Prva je došla Bouchra Jarrar, koja je osmislila tri kolekcije. Nju je zamenio Olivier Lapidus, ali vrlo kratko (tek dve kolekcije) da bi na njegovo mesto došao Lucas Ossendrijver, dugogodišnji art direktor muških linija u Lanvinu.

(Couture kolekcija Diora oduševila modne kritičare u Parizu)

Nakon što je Lucas otišao iz brenda, desila se i prodaja Lanvina kineskoj kompaniji Fosun International koja je napravila određene menadžerkse promene unutar kuće te odlučila da dovede Bruna u koga polaže nade da će uspeti francuskoj kući da vrati mesto koje joj pripada - u samo vrhu modne industrije.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

.