CHANEL + Space

Odevene u futurističke forme Lagerfeldove devojke podsećaju su na flotu star trek stjuardesa spremnih da osvoje svemir. Tvid, šifon i štras zaštitni su znak Chanel trenda ove sezone, a kao fokus modni mag Karl Lagerfeld predstavlja nam ekstremno duboki i izazovni šlic i visoke kragne.

VALENTINO + Geisha

Avangardni komadi Pierra Paolo Picolija upotpunili su značenje sintagme Haute Couture. Plaštovi u vidu kimona rađeni prefinjenim vezom, haljine od perja i ukrasi od cveća u kosi predstavljeni su kao IT komadi kolekcije modne kuće Valentino. Kao kontrast večnoj Valentinovoj crvenoj haljini, Picoli je pokazao veliko stlsko mix &match umeće spajajući razne stilove.

MAISON MARGIELA + Cocoon

John Galliano je ove sezone za modnu kuću Maison Margiela stavio u fokus transparentne slojevite lookove sa parolom „Think outside of the box“. Slojevi zemljanih nijansi ispod kojih se pomaljaju komadi fluorescentnih tonova daju efekat nedefinisanih, možda i novootkrivenih nijansi u spektru boja. Kao proizvod ovakvog layeringa Galliano je uspeo da postigne efekat leptira. Nabori i falte su trend koji diktira ova modna kuća.

GIVENCHY + Breakfast at Tiffany’s

Novu modernu Audrey Hepburn predstavila nam je modna kuća Givenchy na čelu sa njenom novom naslednicom Clare Waight Keller. Inspirisana Hubertovom muzom Holly Golightly, Clare je modnoj publici dala više odgovora na pitanje: „Šta obući za crveni tepih“? Pliš, svila, saten, vez, štras. Čiste a opet nikako dosadne forme ovu kolekciju čine veličanstvenom. Kuća Givenchy ovoga puta stoji iza dugačkih sakoa sa dvorednim kopčanjem i elegantnih plaštova.

CHRISTIAN DIOR + The Oscars

Savršeno ukrojeni komadi oduvek su bili zaštitni znak ove modne kuće. Oni u boji zlata iz Diorove nove kolekcije u režiji Marije Grazie Chiuri podsećaju na Gibbonsovu i Stanleyevu statuu Oskara. Igra reljefnih tkanina i outfita koji podsećaju na mesingane figure sa akcentom na renesansne chokere jesu modni imperativ na Diorovom Haute Couture catwalku.

FENDI + Fisherman’s net

Priču starih ribara o mitskim bićima, sirenama, ove sezone modna kuća Fendi pretočila je u svoju novu Haute Couture kolekciju dodajući joj duh 60-ih u vidu silueta, aksesoara i beauty departmenta. Pronalazeći inspiraciju u tajnama koje skrivaju dubine mora, ove bajkovite toalete čine pravi twist u pogledu modnih trendova. Komadi sa efektom riblje krljušti i cipele pačijeg kljuna su Fendi must ove sezone.

Priredila: Ana Ostojić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/