Britanska manekenka nedavno je boravila u Johanesburgu gde je održana prestižna manifestacija Global Citizen Festival: Mandela 100 u čast lika i dela Nelsona Mendele, bivšeg predsednika Južnoafričke Republike koji će ostati upamćen kao prvi demokratski izabrani predsednik te zemlje, te glavni borac protiv potpune dominacije belaca u Africi.

Naomi koja je bila veliki Mandelin prijatelj na poseban način je odala poštovanje velikom borcu za ljudska prava izabravši kreaciju koja je inspirisana tradicionalnim kostimima ne samo Južnoafričke Republike več i same Afrike.

U duhu svoje manekenske karijere Campbellova je lako ponela raskošnu i šarenu kreaciju južnoafričke dizajnerke Marianne Fassler. Tribal couture toaleta na šire, crne bretele, ustručena je masivnom suknjom koja se  širi u puf sa šlep delom pozadi.

Specifičnost kreacije su različiti dezeni koji jasno upučuju na afrički melos i etno kulturu ovog kontinenta. 

Dominantne boje kao što su jarko zelena, narandžasta, plava, braon i ljubičasta, preplitanje apstraktnih motiva i dezena i upečatljiv kroj apsolutno su dominirali celom kreacijom. 

Takođe i izbor nakita, tačnije visoka oglica tipična za afrička plemena nije bila slučajan izbor i svakako je upućivala na njene korene. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/