Pet najboljih kolekcija iz Pariza

Foto: Imaxtree

05. 10. 2018.

Alexander McQueen, Givenchy, Louis Vuitton, Valentino i Isabel Marant imena su kuća zbog kojih smo još jednom shvatili zašto je moda posebna vrsta eskapizma, pred kojom padamo ničice.

Iako su se revije određenih brendova čekala sa nestrpljenjem, poput Diora i Celine, nažalost u njihovim kolekcijama za proleće/leto 2019 nismo videli ništa što bi nas oborilo s nogu.

Možda je za to odgovorno i ono staro dobro poznato pravilo - ako previše očekuješ, naposletku se razočaraš.

Da se razumemo, u svakoj kolekciji prikazanoj na Pariskoj nedelji mode videli smo poneki segment koji nas je oduševio, što važi i za Dior i Celine, ali samo su gore istaknutih pet imena uspeli da prikažu nešto drugačije, na visokom nivou kuće i podjednako nosivo u istoj meri.

Zajedničko za sve njih jeste novi trend koji su nam nametnuli, a mi ga sa zadovoljstvom prigrlili - to je nova dimenzija elegancije.

Pa da krenemo od vrha.

Alexander McQueen

Jedan od najvećih brendova našeg doba sa razlogom nosi epitet upravo najvećeg, kako zahvaljujući korenima koje je postavio sam McQueen, tako i zahvaljujući njegovoj talentovanoj naslednici Sarah Burton.

Sarah je još jednom uspela da prikaže inovaciju u kroju, u momentu kada smo pomislili da smo sve već videli i da ništa novo, zapravo ne može biti novo, već samo šokantno. Burton je pre svega umetnica u polju konstrukcije modela, a forma kojom je to podvukla u aktuelnoj kolekciji dolazi u vidu statemant asimetrije na opasačima, mantilima i košuljama. Poseban segment čine odela rasečenih rukava sa body chain dodacima. 

Moćno i nosivo i još jednom ispisano sa McQueen imenom.

Louis Vuitton

Nešto potpuno drugačije u odnosu na McQueen-a dolazi nam sa potpisom Nicolasa Ghesquièra, koji donosi prepoznatljiv futuristički dizajn upakovan u moderne, ali vrlo nosive krojeve.

Oversized se ističe kao posebna veština u ovoj kolekciji prepunoj živih boja, ali i onih klasičnih prolećno - pastelnih, te kombinaciji printova.

Upadljivi printovi, mahom izgledaju poput tema na modernističkim slikama, što ih lini podjednako elegantnim i nosivim i u opuštenijm varijantama. Upadljive boje, te naglašen kroj same dimenzije dali su omaž odvažnoj eri 80-ih, ali u novom ruhu. Posebno istaknut segment vezuje se za aksesoare, posebno torbe koje su i dalje LV magnet za sve.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin