Navikli smo da nam kreatori na FW izdanjima koja se održavaju u svetskim metropolama prikažu neverovatne, a često i bizarne komade koje nikada ne bismo obukli. Ali, na Nedelji mode u Londonu otišli su korak dalje. Naime, škotski kreator Christopher Kane lansirao je cipele sa sunđerom, verovali ili ne, piše Stil.

Kada su modeli prošetali ovu neobičnu obuću, publika je ostala u šoku, a reakcije nisu izostale i sa društvenih mreža.

Na Metro.com su postavili pitanje zašto su uopšte vredne rasprave?

Ljudi se čude pre svega što cipele na sebi imaju pravi sunđer, Međutim, Kane koji potpisuje ovaj dizajn možda ju je iskoristio na malo pogrešan način!

Umesto kao ukras, sunđer je mogao da posluži kao nešto za ublažavanje bolova pa bi onda imala ulogu 2 u 1: i funkcionalnu i dekorativnu. Međutim, on ih je postavio samo sa spoljašnje strane i time još više podstaknuo glasine  oko ovog modela. A ono što je zapravo najzanimljvije je cena.

Naime, ove su cipele s dizajnerskim potpisom, a sunđer kao dodatak baš se i ne može povezati s visokom modom i cenom od 800 funti!

Dok su mnogi mislili da će se trend zadržati samo na modnim pistama, on se preselio i na gradske ulice pa verujemo kako će nam uskoro preplaviti društvene mreže. Ponela ih je prva Christopherova sestra, koja je zamenica kreativnog direktora brenda.

izvor: Stil / The SUN

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/