Ono što nam je Tom Foed predstavio na otvaranju njujorške Nedelje mode možda nije šokantno i spektakularno, što je postao obavezan faktor pri lansiranju novih kolekcija, ali je svakako majstorski besprekorno odrađeno i to sa elementima koji su šokantno dobri.

Kolekcija za proleće/leto 2019. isticala se temom dekadencije za koju je bio zalužan vibe popularne Netflixove serije Babylon Berlin. Po taktovima pesme iz uvodne špice ove serije koja je smeštena u period između Prvog i Drugog Svetskog rata.

Upravo ta prepoznatljiva damska silueta karakteristična za ovu epohu, bila je karakteristična i za Fordovu novu kolekciju, dok su zagasiti tonovi i mat sjaj, bili zaslužni za dekadentni utisak.

Komadi koji su se posebno isticali svakako su pencil suknje i sakoi, te dekonstrusane forme i midi dužine, a od materijala saten, koža, pa i krokodilska koža i perje, ali sve perfetno upakovano u neneapdane tonove crne, bele, puder roze i maslinasto zelene.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/