Neočekivan potez prestižne britanske kuće izazvao podeljena mišljenja: Modna kuća Burberry promenila logo star 110 godina!

foto: Imaxtree

10. 08. 2018.

Pored novog kreativnog direktora koji je odabran u martu ove godine, pravo osveženje dolazi i u vizualu brenda.

Za samo četiri sedmice, i to komunicirajući isključivo putem e-mailova, osmišljen je novi logotip britanske baštine na kome su radili Riccardo Tisci i poznati engleski grafički dizajner Peter Saville.

"Peter je sjajan umetnik i veoma sam srećan što sam baš sa njim sarađivao na promeni vizualnog identiteta ove modne kuće sa veoma dugom tradicijom“, kaže Tisci.

Riccardo je istraživajući po arhivi brenda došao do ideje da promeni veoma poznat logotip, a inspiracija za novo rešenje bio je logo iz 1908. godine i monogram Thomasa Burberrya, osnivača brenda. 

A post shared by Burberry (@burberry) on Aug 2, 2018 at 3:00am PDT

Grafički dizajner Peter Seville je već veoma poznat po kodnim krugovima a projekat koji ističe kao svoj omiljeni je takođe izmena logotipa za modnu kuću Calvin Klein u saradnji sa Rafom Simonsom.

Da li će poštovaoci dela ove kultne britanske modne kuće reagovati na ovo osveženje pozitivno ili ne, vreme će pokazati ali prve reakcije nisu pozitivne. 

Kako se vama dopada novi logo Burberry-a?

A post shared by Burberry (@burberry) on Aug 2, 2018 at 2:34am PDT

Priredio: Igor Jagić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...