10 najpopularnijih brendova + 10 najtraženijih komada i aksesoara u prvoj polovini godine

Foto: Profimedia

22. 07. 2018.

Pred vama je lista najuticajnijih modnih kuća i proizvoda koji su značajno promenili pogled na fashion industriju u tekućoj godini.

Relevantna platforma Lyst Index, sastavljena od globalnog modnog pretraživača Lyst, analizirala je i rangirala najcenjenije dizajnerske kuće i proizvode u ovom trenutku.

U obzir je uzeto 12 hiljada kreatora i prodavnica, njihova statistika, kao i Google pretraga i sajtovi predviđeni za online kupovinu. 

Naravno, jedan od glavnih kriterijuma je bila prodaja odevnih komada i aksesoara, a ono što možemo da zaključimo jeste da se čak pet italijanskih luksuznih brendova nalazi u prvih 10.

Podsetimo, drastičan skok doživela je modna kuća Versace koja je sa prošlogodišnjeg 21. mesta, uspela da se "popne" na visoko sedmo mesto!

Ipak, Gucci je doživeo trijumf i zasluženu prvu poziciju, dok je prošlogodišnji pobednik brend Balenciaga zabeležio blagi pad na treće mesto. Zanimljivo, na listi među 10 najboljih se ne nalaze Chanel ili Dior, dok je sportska marka Nike zabeležila takođe zavidan iskorak sa dvadesetog na devetu poziciju.

Pred vama je lista brendova koju (za) sada apsolutno dominiraju modnim svetom.  

1. Gucci (pre 2)

2. Off-White (4)

3. Balenciaga (1)

4. Givenchy (6)

5. Dolce & Gabbana (8)

6. Vetements (3)

7. Versace (21)

8. Fendi (17)

9. Nike (20)

10. Prada (11) 

U nastavku možete pročitati koji su luksuzni komadi i aksesoari bili najtraženiji u 2018. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin