Prošlo je vreme kad su se iz glossy magazina čuvale stranice editorijala ili se su se pratile revije kako bismo pronašli inspiraciju za odevanje. Danas je više od outfita za crveni tepih, bitan onaj za street style fotografe, a iako izgleda kao da zvezde same slažu casual kombinacije, iza toga zapravo stoji četa stilista...

Ako ste pomislili da je Gigi Hadid sama sačinila svoj outfit koji je završio na bezbroj paparazzo fotografija - varate se. Lepo je misliti da su se sve modne insajderke rodile sa sjajnim osećajem za stil, a realnost je da većina njih ima veliku pomoć. Tu ne govorimo o modnim blogerkama i street style zvezdama koje su celi svoj imidž izgradile na "dobrom oku za modu", već o pojedinim poznatim damama čije slike čuvamo u svojim pametnim telefonima.

Naravno da, ako ste deo modne industrije, mnogo toga naučite, ali u današnje doba ulica je postala modna pista, a trendseterke neće dopustiti da se pojave u nečemu što nije hit. Zato u pomoć uskaču stilisti, koji pažnje posvećuju tome šta njihovi klijenti nose za "običan" dan, ali i na važna društvena okupljanja. Njihov posao je da budu nevidljivi, a outfiti od glave do pete moraju da izgledaju kao da su njihove klijentkinje samo obukle stvari koje su pronašle u ormaru.

Christian Classen

Jedan od njih je i 31-godišnji Christian Classen, koji je od svojih tinejdžerskih godina radio kao asistent stilista, da bi postao osoba od poverenja najpraćenije osobe na Instagramu - pevačice Selene Gomez. Stilista s bazom u Los Angelesu specijalizirao se baš za street style, odnosno casual lookove, a njegov je moto da jedna objava na Instagramu vredi više nego look za crveni tepih.

To je vidljivo i iz svakodnevnih off-the-carpet kombinacija mlade pevačice, za koje se posuđuje odeća. Čini se kako i brendovima paparazzo fotografije vrede više od onih s crvenog tepiha, a mnoge modne kuće šalju i kao deo PR-a. Ono što je pozitivno proizašlo iz toga što je ulica postala modna pista jeste da su mladi, tek osnovani brendovi, koje osoba poput Classena primeti na Instagramu, dobili globalnu medijsku eksponiranost. 

Mimi Cuttrell

Da li ste primetili da sestre Hadid i ćerka supermodela Cindy Crawford, Kaia Gerber u poslednje vreme stalno nose kačkete, minijaturne sunčane naočare i široke farmerice visokog struka? Tajna je u tome što dele istu stilistkinju, 26-godišnju Mimi Cuttrell, koja je zaslužna za mnogobrojne trendove koji se brzo šire među millennial generacijom kad se ulicom prošeta jedna od njenih slavnih klijentkinja.

Street style je njen fokus, a iako je outfit mlade Kaie Gerber složen danima unapred do najsitnijeg detalja, poenta je da ne izgleda tako, već kao da ga je ona složila bez imalo napora. 

Tako je pronašla i torbice Stalvey, čiji je prototip prva inosila Gigi, a inbox glavnog dizajnera brenda potom je "izgoreo" od pitanja za torbicu. Toliki je danas uticaj jedne fotografije objavljene na Instagramu. Što god sestre Hadid odbuku, to želimo da imamo i mi, a u glavi nam svaki put kad ih vidimo padne misao kako su one neverovatno cool. Zapravo, ta koja je cool njihova stilistkinja, koja im kombinuje opuštene i nosive outfite na dnevnoj bazi. 

Na sledećoj strani pročitajte ko stilizuje Beyonce i Emily Ratajkowski:

PageBreak

Emma Jade Morrison 

Sličnu filozofiju ima i Emma Jade Morrison koja provodi "politiku čvrste ruke" kad su u pitanju formalna izdanja njene klijentkinje, a kad je reč o dnevnim izlascima, slaže se nekoliko opcija od kojih manekenka Emily Ratajkowski bira onu koja joj se najviše sviđa. Svaki outfit koji ova 27-godišnjakinja osmisli, mora da budu autentičan osobi za koju je namenjen, a zbog posla stilizovanja američkog modela, napustila je posao u Vogueu.

Njen posao, tvrdi, sličan je kao davanje saveta najboljoj prijateljici što da obuče, ali iz toga nastanu dalekosežni učinci. Ona je zaslužna za to što je bela bluza francuskog niche brenda Maison Cléo, završila na Instagramu njene slavne klijentkinje, a potom i na stranicama brojnih medija.

Prema mišljenju ove stilistkinje, svima je već dosadio lažan glamur na crvenom tepihu, a publika je, od nastanka Instagrama, postala puno osveštenija kad je u pitanju moda, iskrenost i originalnost. Uostalom, svi ti outfiti draži su nam i zbog toga što ih je jednostavnije kopirati s high street komadima koji su nam dostupni na svakom koraku ili ih već imamo u ormaru. Stoga ne čudi što ti nosivi, ali zanimljivi lookovi imaju puno više uticaja nego, oni s modnih pista. 

Marni Senofonte

Stilistkinja pevačice Beyonce, Marni Senofonte, koja je zaslužna za sve lookove od ere albuma Lemonade, pre nešto manje od godine dane angažirala je Kendall Jenner. Šarenilo i ekstravaganciju, koju i sama obožava, prenela je u ormare svojih zmušterija, a od jedne od najutjecajnijih muzičarkih današnjice stvorila je modnu ikonu.

Otkad smo na Beyoncé videli bluzu s pufastim rukavima, svi smo ih počeli da nosimo - nije samo promenila njene stajlinge, već putem njenih i naše. Ono što je pre gotovo dve godine proglasila prikladnim i modernim, danas se nalazi na policama svih high street prodavnica. 

Izvor: Buro247

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/