Rick Owens

Novi kreativni direktori Dior Men-a i LV-a možda su privukli i stvorili najveći buzz na Pariskoj nedelji muške mode, ali je scenu ipak pokorio "starosedelac" Rick Owens.

Ispred spektakularnog muzeja Palais de Tokyo Rick je iz pomoć dimnih signali u raznim nijansama stvorio svojevrsnu Vavilonsku kulu po kojoj su koračali moderni samuraji.   

Dior Men

Novi čovek Dior Mena, veliki Kim Jones uspeo je malo da resetuje uspavanu romantiku francuske kuće uz pomoć umetnika Kawsa i velike cvetne lutke u grandioznoj veličini. Modeli su bili odeveni u pastelna odela ali i jarku neon žutu nijansu, stilizovani u CD kaiš i torbice oko struka, bejzbol kačkete, starke i kabaste patike. Jedna to die for Instagram revija.

Lanvin

"Hteo sam da osmislim nešto što neće biti čist streetwear, da pronađem novu formulu sofosticirane mode koja će se bazirati na savršenom kroju", rekao je Lucas Ossendrijver o svojoj ss19 kolekciji za Lanvin koja je prikazana u prostoru nalik mračnom podzemnom parkingu.

U fokusu kolekcije bili su mahom sportwear komadi, multipraktični, često sa dva lica. Odela su nošena u paru sa uniformisanim komadima, poput ribarske jakne dok je majice pratio tatoo rad.

Comme des Garcons

Ako je neka revija izazvala šok i oprečne komentare to je onda ova.

Ukratko: modeli su mahom bili odeveni u zgužvana odela karo printa u candy kolorističkim kombinacijama, stilizovani u zlatne, glomazne lance na kojima su prišivene plastične glave zmija, dok im je kosa sa gelom i brljantinom maksimalno pretvorena u jedan žele momenat.

Alexander McQueen

Najnovija muška kolekcija McQueena innspirisana umetnikom Francisom Baconom i fotografom Johnom Deakinom, imala je za zvezde prelepe trenč mantile i savršen kroj koji inače odlikuje ovu kuću.

Doduše kožni trenč mantili najviše liče na ultramoderne kabanice sve sa strogom kragnom i kaišem u jarkoj nijansi modorplave i koralno crvene te nagoveštavaju šta bi muškarci sledeće godine mogli da ponesu na ulicama Firence za vreme Pitti Uoma. Odela opšivena kristalima možemo da zamislimo i na jednoj Cate Blanchett, Tildi Swinton i još nekim damama.  

Louis Vuitton

Najiščekivanija kolekcija bila je svakako ona na kojoj je Virgil Abloh debitovao za LV praćen podrškom Kanye Westa i Rihanne u prvim redovima. Sa temom Čarobnjak iz Oza, i printom koji je nosila Judy Garland u istoimenom filmu, Virgil je ponudio jednu snažnu kolekciju prepunu boja, uskladivši je sa pistoma koja je bila u duhu Prajda dekorisana u dugine boje.

Prozirni rančevi u neon zelenoj sa teksturom nalik paučini, te šorts u ljubičastoj boji sa džepovima, gumene rukavice u zelenoj boji i  ležerne košulje sa prišivenom torbicom na jednom ramenu. Virgil je ponudio jednu nosivu i vrlo živopisnu kolekciju koja je naišla na sjajne reakcije.

Paul Smith

Oda osamdesetim i tim baggy pantalonama i sakoima za broj većim, sve sa dvorednim kopčanjem bila je i te kako prisutna na ovoj reviji. Pored pastelnih tonova, dominirala je siva i boja peska, dok je veliki deo modela bio u karo printu, koji je bio potpuni kontrast lakovanim cipelama koje su pružile taj Michael Jackson momenat.

Issey Miyake Men

Issey je uspeo da pronađe savršen balans između poslovne mode i one koja podrazumeva zabavu.

Inspirisan svetom u kome veliki broj ljdui svoj posao sada obavlja od kuće ili iz nekog kafića, Issey je uz pomoć apstraktnih dezena, laganih materijala i širih modela osmislio modele koji se mogu nositi svaki dan, u bilo kojoj prilici. Tu su lagana lanene pantalone, koje padaju široke, uparedne sa belom košuljom, zakopčanom do grla i belim patikama. Najnosivija kolekcija u kojoj možemo da zamislimo svakog kul momka.  

Raf Simons

Nakon pauze od četiri godine sa pariskih pista, tokom kojih je prikazivao svoje kolekcije na Pitti Uomo i u Njujorku, Raf se vrati u Grad svetlosti, pretvorivši Pariz u mračan noćni klub. Odeća je bila u večernjem elementu sa velikim akcentom na sjajan saten, posebno u sferi opera mantila sa naglašenim ramenima. Sve je izgladalo u isto vreme grunge, classy i vrlo kul. Jedna od top 3 kolekcije ako nas pitate.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/