Naslovna | Moda | Fashion vesti | Gucci Resort 2019: Mix and match na "vatrenoj" pisti oduševio modnu publiku

Gucci Resort 2019: Mix and match na "vatrenoj" pisti oduševio modnu publiku

foto: Profimedia

01. 06. 2018.

Michele nastavlja sa svojim nesvakidašnjim svetom u kome vlada mix and match svega!

Alessandro Michele spada u one dizajnere koje ili volite, ili ne. Čovek koji je transformisao Gucci u jednu eklektiku koja se bazira na more is more i jednoj preteranosti, prenaglašenosti i svemu over the top, navikao nas je da kada su u pitanju revije italijanske kuće očekujemo jedan weird show.

Setimo se samo operacione sale i modela koji nose "svoje glave" kao aksesoar?

Bizarno, morbidno i nesvakidašnje.

Međutim, u Resort kolekciji sva ta drama, kiborgi koji hodaju i trans-ljudi su izostali.

Ovo je bila najsuptilnija Micheleova estetika koju je publika videla u francuskom gradu Arlesu, iako je scenografija opet bila "micheleova" .

Za "spuki" efekat pobrinula se dim-magla, zatim postavljeni i mračni sarkofag kovčezi, muzika koja je kompletnoj reviji dala jedan duhovni ton i vatreni plamen koji je svo vreme treperio po sredini piste.

Kao da smo na grobu jednog rimskog imperatora. 

Uostalom, sam Michele je u neku ruku modni "imperator" - čovek koji je osvojio modni svet koristeći digitalne komunikacione mreže, jarke mix and match dezene, bizarnu stilizaciju i poigravanje sa elementima smrti.  

A post shared by Gucci (@gucci) on May 30, 2018 at 5:35pm PDT

Ko su njegovi modeli? Jedan pogled na njih i znate da oni predstavljaju mlade udovice koje tuguju za izgubljenim partnerom, rokenrol zvezde, junake horor serija i filmova, androgena bića koja su dame a i nisu dame.

A sama odeća?

A post shared by Gucci (@gucci) on May 30, 2018 at 4:38pm PDT

Jedan miks funky i disko sedamdesetih, zatim toga haljina iz antičkog perioda, engleskih tvid odela, Chanel bukle jaknica, metaliziranog plisea, viktorijanskih kragni. Aksesoari su tek posebna priča: čoker ogrlice sa krstom, viseće minđuše sa školjkama, spejs naočare, poluberetke sa velom, torbice poput bombi, satenske mašne i marame inspirisane etno motivima iz ruskog folklora.

A post shared by Gucci (@gucci) on May 30, 2018 at 6:49pm PDT

Ukratko: odeća koja je stvorena za generaciju Z, iako neke komade možemo da zamislimo na određenim zvezdama, ali samo u posebnim prilikama.  


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...