Met Gala: 15 najlepših izdanja u istoriji najvećeg modnog događaja na svetu

Uveliko poznat i cenjen event - Met gala, koji se održava još od davne 1948. kada ga je osnovala jedna od najuvaženijih modnih ličnosti Amerike Eleanor Lambert, u početku je ugošćavao društveno važne ličnosti, da bi vremenom zvanice postale skoro isključivo ličnosti iz sveta šou biznisa.

Sada, kada je već nekoliko decenija unazad (tačnije od 1995.) Anna Vintour domaćin ovog glamuroznog događaja na crvenom tepihu se mahom mogu videti poznate ličnosti iz sveta muzike, filma i naravno mode.

Ipak, to nikako ne znači da će se na spisku naći kompletan Holivud recimo, prva dama Vogue-a donosi glavnu reč o tome ko će prodefilovati na događaju čije puno ime je Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit.

Takođe, svake godine postoji tema u skladu sa kojom bi zvanice trebalo da se obuku i stilizuju izgled, mada se većina ne pridržava u potpunosti teme, činjenica je da su sve modne kombinacije nešto ekstravagantnije no što je to slučaj na ostalim javnim svečanim događajima i naravno u pitanju su isključivo kreacije visokog glamura.

U proteklih par godina na lisama najboljih, kako zbog teme, tako i zbog efekta, ali i jednostavno upečatljive glamuroznosti kao takve, našle su se kracije koje možete pogledati u galeriji.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...