Naslovna strana koja je raznežila svet: Bez šminke neprepoznatljiva Christina Aguilera pozirala za magazin Paper

Foto: Profimedia

27. 03. 2018.

Izgleda da se apsolutna prirodnost vraća na naslovne strane prestižnih časopisa...

Ako se osvrnemo decenijama unazad i napravimo analizu naslovnih strana modnih i lifestyle magazina, evidentno je da je većinu krasio red prelepih žena koje su nažalost prošle kroz faze i faze postprodukcije.

Lica koja su "ispeglana", previše našminkana i do te mere neprepoznatljiva, obezvredila su značaj fotografije kao medija, ali i naslovne strane koja jasno poručuje da se neguje izveštačen i nerealan izgled  - bez bora, bez pega, bez bubuljica...

Srećom po nas, ovoj užasan trend prezasitio je medijsko tržište učinivši da se urednici, fotografi, kao i supermega zvezde polako vrate u svoje prirodno stanje, slaveći autentičan izgled koji je čist, i oslanja se na minimalni make-up i potpuno ili minimalno postprodukcijsko "sređivanje".

Smemo li se veoma obradovati i reći, aleluja!

Među prvima, izazov je prihvatila pevačica Christina Aguilera koja je pozirala za magazin Paper skoro bez šminke i vrlo neprepoznatljivo, ali ipak tako lepo, nežno, magično. Tome doprinosi definitivno suptilni umetnički pristup fotografkinje Zoey Grossman, kao i šminkerke Kali Kennedy. 

Sa pegicama na nosu, porama na licu, podočnjacima kao i čupavoj kosi ovo prirodno izdanje pop dive predstavlja apsolutno osveženje, među tim prestilizovanim izgledima!

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on Mar 26, 2018 at 10:27am PDT

Ovaj nude pristup i isticanje onog što smo mi, takvi kakvi jesmo je izazvalo nezaustavljiv niz pozitivnih komentara: "Naibolja naslovna strana ikad", "Prelepo i prirodno", "Kraljica", "Neodoljiva Christina"...

Pored ove fotografije, možemo da vidimo i ostale Christinine slike predviđene za magazin, koje su u njenom maniru predviđenim za binu - sa prenaglašenim veštačkim trepavicama, jakom šminkom, loknastom kosom.

Na ovaj način, pevačica hitova Dirty i Beautiful istakla je da su joj transformacije jako bitne:  "Ja sam izvođač i to sam po prirodi. Potrebno mi je da istražujem, da budem umetnik, da stvaram i menjam se", naglasila je Aguilera. 

A post shared by Paper Magazine (@papermgazine) on Mar 26, 2018 at 2:24pm PDT

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on Mar 26, 2018 at 2:23pm PDT

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on Mar 26, 2018 at 2:30pm PDT

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on Mar 26, 2018 at 2:39pm PDT

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin