Modni svet definitivno je u fazi galopirajućih promena.

Nakon što je prošle godine na mesto glavnog urednika britanskog Voguea, došao Edward Enninful, inače prvi muškarac na čelu modne Biblije u njenoj istoriji, francuska kuća Louis Vuitton objavila je kako će Kima Jonesa naslediti Virgil.

Virgil dolazi u trenutku kada LW ima godišnju zaradu od 20.30 milijardi dolara i smatra se najluksuznijim brendom na svetu. Abloh (37) jedini je dizajner crne puti pored Oliviera Rousteinga, aktuelnog kreativnog direktor Balmaina, koji ima priliku da obavlja top funkciju jedne prestižne modne kuće. 

Virgil, rođen u američkom gradu Rockfordu (američka država Illinois) završio je inženjerstvo i arhitekturu. Nakon što je upoznao Kayne Westa dok je radio kao DJ, osmislio je za repera nekoliko stajlinga za nastup i započeo svoju saradnju sa čuvenim muzičarem. Uporedo s radom za Westa, Virgil je počeo da stažira u Fendiju 2006. godine gde je upoznao Michaela Burkea, izvršnog direktora Louis Vuittona. 

Off White osniva 2013. godine, a samo dve godine kasnije pokreće i žensku liniju u okviru brenda.

Brend polako osvaja modne urednike i trendsetere sportskim komadima koji imaju taj spoj futurizma i ready-to-wear mode. Rezulat toga je je nagrada Urban Luxe Brand koju Virgil dobija na prestižnim London Fashion Awards nagradama prošle godine.

"Virgil je jedan od retkih dizajnera kojima je stvarno stalo do kulture koja postoji na ulicama i tog spoja sa luksuznom modom koju diktiraju modne kuće. On je takođe prvi crnac kome je data tako značajna pozivija u LV. Njegovo imenovanje je korak napred za sve nas koji težimo i promovišemo svet u kome će postojati različitost i odsustvo diskriminacije", izjavio je Edward Enninful, urednik britanskog Vogue izdanja.

Ono što je mnoge zanimalo je da li će Virgil nastaviti sa kreiranjem mode za sopstveni brend Off White, nakon imenovanja u LV, ali sam kreator je izjavio kako bez obzira na nov posao, nema nameru da Off "stavi" na off.

Prvu LW kolekciju u režiji Virgila možemo da očekujemo u junu.   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/