Ne dešava se baš svaki dan da kraljica sedi u prvom redu na nekom Fashion Weeku.

Posebno ne britanski monarh, kraljica Elizabeth II koja će 21. aprila tekuće godine napuniti 92 godina!

Zato je juče na zatvaranju aktuelnog Fashion Weeka u Londonu vladalo alarmantno stanje kada se u prvom redu Richarda Quinna pojavila engleska kraljica.

U svom prepoznatljivom stilu sa sedom, blago natapiranom kosom uvijenom sa strane, i odevena u beličastoplavi tvid kostim, suveren Ujedinjenog Kraljevstva je zauzeo mesto do modne "kraljice" - Anne Wintour!

Anna koja je od britanske kraljice prošle godine dobila titulu "Dame" bila je prilično raspoložena u društvu simpatične bakice koja je svoj klasičan kostim nadogradila Swarovski brošem, bisernim minđušama i crnim rukavicama. 

Iako je revija bila prilično moderna i avangardna za modni ukus kraljice: na pisti su prodefilovale manekenke skrivenog lica, odevene i svilene, šarene modele, Elizabeth nije udostojila sve samo radi reda i dobijanja inspiracije za sopstvenu jesenju garderobu.

Britanska kraljica je bila gost LFW-a i zbog uručenja nagrade Queen Elizabeth II Award for British Design, prve takve modne nagrade koja se dodeljuje na Londonskoj nedelji mode.

Pa ko je Richard Quinn, prvi dizajner koji je uspeo da privuče pažnju devedesetjednogodišnje kraljice?

Quinn koji čak ne izlazi u okviru 10 pronalazaka na Google pretrazi kada se ukuca njegovo ime, jeste relativno nepoznat većoj publici, ali je zato u modnom svetu već talent kog mnogi žele u svom timu.

28-godišnjii Quinn završio je studije mode u prestižnoj britanskoj školi Central Saint Martins. Doktorske studije na tom istom modnom institutu Richard je završio zahvaljujući stipedniji koju mu je dodelila fondacija Stelle McCartney. Uporedo sa školovanjem, Richard stažira u Dioru, a odmah posle završetka studija lansira sopstveni brend.

Njegov talenat prepoznaje švedski brend H&M koji mu prošle godine dodeljuje nagradu za mladog dizajnera H&M Design Award.

Reči ohrabrenja i pohvale stižu sa adrese modne kritičarke Sarah Mower, koja je detektovala uspeh Christophera Kanea, Mary Katrantzou, J.W. Andersona, ali i magazina Dazed, The New York Timesa i British Fashion Councila.

Njegova moda je krajnje fast forward. Vrlo moderna, inovativna, futuristička i ekcentrična. U fokusu mu je uvek kroj, te krajnji rezultat uvek bude dekonstrisan model, vrlo složenog kroja. Obožava da kombinuje velike print dezene, kao i nekoliko materijala unutar jednog modela, dok mu je osnova, odnosno ta početna silueta vrlo Dior New Look. Richard je takođe poznat po tome što preferira da na pistu pošalje modele potpuno skrivenog lica.

Njegove modele prilično favorizuje Lady Gaga koja je na svojoj poslednjoj turneji Joanne pevala na bini u Quinnovom floralnom pink oversize kaputu, naglašenih ramena.

Naravno, Richard osmišljava i vrlo nosive modele ali cene njegovih kreacija su prilično paprene. Za jedan par njegovih helanki morale bi da izdvojite 600 evra, dok cene za satenske haljine na jedno rame idu i do 2.500 evra.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/