Do novog izdanja Oskara ostalo je nešto manje od mesec dana ( 4. mart) ali opklade su već počele da "padaju" ko bi mogao u kojoj kategoriji da trijumfuje.

Naravno, kao i svake godine i Elle.rs će u susret najglamuroznijoj filmskoj večeri na planeti u nekoliko navrata najaviti ovogodišnje Oskare sa malim osvrtom na čuvene momente sa prohujalih dodela, kao i nekoliko trivija posvećenim upravo ovim nagradama.

Prvi članak ipak odlučili smo da posvetimo dizajnerima koji su do sada bili najčešći pik glumica za crveni tepih Oskara. U tome nam je pomogao sajt Lyst koji je analizirao toalete glumica koje su bile nominovane za glavnu i epizodnu ulogu.

Tako smo došli do ovog spiska:

Armani

Još od 1992. godine kada ga je ponela Jodie Foster, tadašnja dobitnica Oskara za glavnu ulogu u filmu "Silence of the lambs" Armani Prive je postao jedan od omiljenih brendova snažnih, smelih i upečatljiivh dama poput Kate Blanchett, Naomi Watts, Jennifer Lopez, Beyonce, Anne Hathaway i dr.

Jodie Foster - 1992.

Anne Hathaway - 2009.

Jennifer Lopez - 2010.

Naomi Watts - 2016.

Cate Blanchett - 2009.

Beyonce - 2007.

Dior

Francuska luksuzna kuća oduvek je bila jedna od top tri kuće čije su kreacije birale filmske dive za dodelu Oskara.

Daleke 1961. godine diva sa ljubičastim očima, prelepa Elizabeth Taylor je trijumfovala u kategoriji Najbolja glumica za ulogu u filmu Butterfield 8 odevena u couture kombinaciju francuskog brenda koja se bazirala na raskošnoj beloj cvetnoj suknji i žutoj prozirnoj bluzi.

Poslednjih deset godina Dior modele nose verne ambasadorke kuće - Jennifer Lawrence, Marion Cotillard i Charlize Theron. 

Elizabeth Taylor - 1961.

Marion Cotillard - 2009.

Charlize Theron - 2013.

Jennifer Lawrence - 2013.

Pogledajte na sledećoj stranici još 3 modne kuće čije modele biraju glumice za najglamurozniju filmsku noć:

PageBreak

Valentino

Ako nas pitate jedna od najlepših Oskar haljina bila je ona koju je ponela Julia Roberts 2001. godine kada je trijumfovala u kategoriji Best actress za ulogu u filmu Erin Brokovich. Duga uzana crna haljina sa belom štraftom po sredini koja se razdvajala u V pri dekolteu, šireći se u dve tanke bretele, sa prozirnim šlepom toliko je dobro pristajala lepoj glumici kojoj je obezbedila titulu najbolje odevene na tadašnjim nagradama.

Italijanska kuća nije samo bila čest izbor Julie Roberts već i Kate Blanchett, Kate Winslet, Anne Hathaway, Jennifer Aniston i Cameron Diaz.  

Jennifer Aniston - 2013.

Anne Hathaway - 2011.

Kate Winslet - 2007.

Kate Blanchett - 2005.

Cameron Diaz - 2007.

Prada

Pre četiri godine Prada je obukla najveći broj dama na dodeli Oskara, među njima je bila i Lupita Nyong’o koja se pojavila u plavoj haljini trijumfovavši u kategoriji Best supporting actress za rolu u filmu 12 years a a slave.

Lupita Nyong’o - 2014.

Anne Hathaway - 2013.

Salma Hayek - 2005.

Jessica Biel - 2009.

Versace

Pre 18 godina mlada Angelina Jolie bila je krunisana u novu zvezdu sedme umetnosti zahvaljujući filmu Girl, Interrupted u kom je glumila kraj tadašnje miljenice Holivuda, Winone Ryder. Mistična, seksepilna i vrlo zavodljiva Angie se pojavila u dugačkoj crnoj haljini Versacea koju je finiširala potpuno goth šminkom i frizurom. 

Glumica i režiserka nije odustala od italijanske kuće ni 2012. kada je u pratnji Brad Pitta došla takođe u crnoj haljini s dubokim šlicem, izbacivši svoju levu nogu tako da je ta poza postala meme širom planete. Versace je pored Angie često birala Catherine Zeta-Jones, Selma Hayek i Uma Thurman.

Ova italijanska kuća inače je prva kojoj je uručen "modni Oskar" 1993. godine.  

Angelina Jolie - 2000.

Angelina Jolie - 2012.

Uma Thurman - 2005.

Penelope Cruz - 2007.

Salma Hayek - 2006.

Jennifer Garner - 2016.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/