"Azzedine je voleo život, budućnost i radio je projekte gledajući u napred. Ovo je budućnost koju je želeo i pitam se da li postoji bolji način da mu izrazimo poštovanje nego da otvorimo njegovu kuću i pokažemo njegov rad," rekla je galeristkinja Carla Sozzani prilikom otvaranje izložbe Azzedine Alaia: Je Suis Couturier izložbe u nedelju u Parizu. 

Izložba je posvećena nedavno preminulom tuniskom kreatoru, njegovom radu i životu. Predstavljeno je preko 40 haljina, uglavnom crne ili bele boje. Njegov rad krasi senzualnost u pokretu, najneverovatnija silueta haljina, suknji i neobične modelarske forme.

Azzedine je važio za genija i bio je miljenik manekenki, a posebno su ga volele i sa njim se i van piste družile Naomi, Christy, Linda i Cindy te ga i zvale Papa. 

Stoga nije čudno što su ovaj bitan event posetile priznate ličnosti iz sveta mode - kako novinari, tako i dizajneri, manekeni, modeli. 

Između ostalog, otvaranju su prisustvovale Cindy Crawford i Kaia Gerber u fantastičnim modernim izdanjima koje su nam momentalno privukle pažnju. Obučene shodno prilici i godinama, negujući različite stilove odevanja, obe dame su i ovog puta bile inspiracija za sve. 

I majka i ćerka su se opredelile za kombinacije zanimljivih dizajnerski formi i na taj način odale omaž velikom dizajneru, koji je prevashodno po tome bio poznat. 

Na sledećoj strani pogledajte kako su izgledale Cindy Crawford i Kaia Gerber. 

PageBreak

Kaia kao predstavnica grungy stila i devdesetim, opredelila se za malo elegantniju i svedeniju varijantu. 

Crni, monohromatski izgled činio je krući, kožni mini kaput, čizme do članka, kao i mikro torba sa srebrnim detaljima. Kombinacija je ustručena kaišem, a puštena kosa i minimalna šminka ispratile su njene mlade godine. 

Njena mama, Cindy (51) koja izgleda kao da ne stari, blistala je u malo ozbiljnijem ansamblu - crnu midi haljinu manekenka je uparila sa sandalama s malim futurističkim prizvukom, a kombinaciju je finiširala fantastičnim mantilom animal printa.

Savršenog izgleda, puštene kose i sigurnim, manekenskim hodom Cindy je pokazala da i dalje nema konkurenciju!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/