Kada je Versace krajem septembra prošle godine, na kraju svoje revije u okviru Milanske nedelje mode na pistu izveo udarnu modeling petorku devedesetih: Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helenu Christensen, Carlu Bruni i Claudiju Schiffer, svesni smo bili da će ovaj trijumfalni izlazak u čast velikog Giannia biti upamćen ne samo kao momenat koji je obeležio FW, već i kao modni momenat godine.

Trenutak kada su modeling zvezde zakoračile na pistu bio je toliko impresivan da su svi mediji nekoliko dana samo o tome pisali. Ovaj momenat inspirisao je Krisa Van Asschea ispred Dior Homme-a da u fokus vrati muške supermodele iz te ere!

Kris je pozvao udarnu mušku petorku iz 90-ih: Camerona Alborziana, Arnauda Lemairea, Alaina Gossuina, Marka Vanderlooa i Jamesa Rousseau da ponesu njegove jesenje modele na aktuelnom PFW muških kolekcija.

Reviju je otvorio Cameron Alborzian, britanski model iranskog porekla koji je bio jedan od vodećih modela početkom 90-ih kada se našao u čuvenom Madonninom spotu "Express Yourself".

Cameron Alborzian (foto: Profimedia)

Svi ovi modeli, a pesebno holandski model Mark Vanderloo koja su svojevremno zvali Brad Pittom modelinga, bili su vodeći nosioci kampanja za Calvin Klein, Versace, Hugo Boss i naravno Dior.

Mark Vanderloo (foto: Profimedia)

Danas, iako svi skoro pedesetogodišnjaci, svi ovi modeli izgledaju jednako prodorno, profesionalno i autenično kao na počecima karijere.  

Alain Gossuin (foto: Profimedia)

Njihovo pojavljivanje pokrenulo je opet nostalgiju za onim vremenima kada su modeli bili vrlo karakterni, autentični i posve zdravog izgleda u odnosu na danas kada modelingom vladaju kopije, neuhranjeni modeli bezličnog izgleda i bez harizme.

James Rousseau (foto: Profimedia)

Arnaud Lemaire (foto: Profimedia)

Šta ovi modeli rade danas? Alborzian je poznati fitnes guru, Lemaire radi kao prezenter na francuskoj televiziji, Rousseau se prebacio u sedmu umetnost i glumi, dok Gossuin i Mark još povremeno rade kao modeli.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/