Svi pamtimo momenat kada su kanal FX i Ryan Murphy otkrili da će nova sezona serije American Crime Story imati za temu ubistvo jednog od najvećih dizajnera u istoriji mode: ubistvo Gianni Versacea koje se desilo pre 20 godina (ove će biti 21 godina od smrti).

Tragičan kraj talentovanog i velikog Giannia ispred njegove vile u Majami Beach-u, do sada nije bio prenesen na veliko, pa ni malo platno. Nakon izbora glumaca stigle su i reakcije porodice, posebno Donatelle Versace koja je izjavila kako jedva čeka da vidi kako će njen lik odigrati španska glumica, Penelope Cruz.

Serija je snimljena i dok smo brojali sitno do njenog prikazivanja, počeo je verbalni "rat" između producenata serije i porodice tragično ubijenog kreatora.

Početkom nedelje porodica je izdala saopštenje kako je serija "fikcija i ni približno verodostojan prikaz života slavnog kreatora". Serija "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" rađena je prema knjizi Vulgar Favors, bestseleru Maureen Orth koji je objavljen 1999. godine i od tada je prošao kroz nekoliko krugova recenzija, kritika i komentara.

Nakon prvog obraćanja porodice, usledio je još jedan, daleko snažniji u kom se kreatori serije optužuju za snimanje sadržaja prepunog "tračeva i spekulacija" kao i "kontradiktornih stavova i činjenica". Porodici je posebno zasmetala odluka producenata da Giannia prikažu kao HIV pozitivnog.

Pročitajte u nastavku celo saopštenje porodice:

"Kao što smo već naglasili, Versace porodica nije odobrila niti je u bilo kom segmentu učestvovala u četvrtom serijalu posvećenom ubistvu Gianni Versacea, koji bi trebao da se smatra isključivo delom fikcije. Producenti su izjavili kako se serija bazira na knjizi Maureen Orth, delu koje je prepuno tračeva i spekulacija, a ne istorijskih činjenica o životu dizajnera. Orth nije pričala ni sa jednim članom porodice, niti prijateljem o preminulom kreatoru. Umesto toga je kreirala senzacionalističku priču, baziraju na medijskim spekulacijama i tračevima, u kojoj se nalaze samo kontradiktornosti.

Evo primera: Orth aludira da je Gianni bio u određenom zdravstvenom stanju i to bazira na rečima jedne osobe koja je priznala da je otkrila tu informaciju radeći postsmrtni laboratorijski test nad kreatorem. Ta osoba je navodno prema Maureen morala da ostane anonimna jer bi zbog otkrivanja ove činjenice morala krivično da odgovara. Zar nije porodica zajedno sa prijateljima najpozvanija da komentariše Giannijevo zdravstveno stanje?

Gianni je bio hrabar i iskren muškarac, koji je bio uključen u humanitarni rad. Nikada ništa nije krio, ni svoje seksualno opravdanje, iako je to tada bilo skandalozno i vrlo retko da neko istupi i otkrije da je homoseksualac. Vrlo je tužno što su producenti od svih svedočanstava, uspomena i priča koje su vezane za njega, izabrali onu koja nema veze sa njim. 

Porodica se više neće oglašavati povodom ovog slučaja." 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/