Narednog proleća, Costume Institute u okviru Metropolitan Museum of Art organizovaće najraskošniji događaj koji slavi modu, gde slavne zvezde moraju na adekvatan način da odgovore zadatom dress codu i impresioniraju nas na crvenom tepihu!

Jasno vam je da govorimo o manifestaciji Met Gala 2018, a tema na koju poznate ličnosti moraju da odgovare ovog puta pravi je izazov: “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”. Ukratko: moda + religija + art. 

Cilj događaja je da uspostavi dijalog između mode i umetnika koji su kroz istoriju dali veliki doprinos religioznoj umetnosti. Zanimljivo je da će tri lokacije da budu u opticaju - The Anna Wintour Costume Center, Srednjevekovna galerija na Petoj aveniji kao i The Met Cloisters. 

Uticaj religiozne umetnosti, liturgijske odeće kao i religijskih detalja čest su bili motiv kod mnogih kuća poput Balenciage, Versacea, Demne Gvasalia ali postavlja se uvek pitanje kako će poznate ličnosti odgovoriti sada i kakva će biti njihova interpretacija same teme. 

I dok čekamo proleće i Met Galu, otkrićemo vam tajnu da će pored Anne Wintour, domaćice ovog puta biti Amal Clooney, Rihanna, i Donatella Versace. 

I dok sa nestrpljenjem čekamo odgovor na temu, podsetimo se Met Gale 2017.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/