Organizovano je takmičenje modnih dizajnera u izradi modela od materijala za nameštaj.

Dizajneri Ivan Golubović, Milica Bainović i Sanda Ristovski Grlić prikazali su po četiri modela pravljena od materijala koji se koriste u izradi nameštaja. Svako od njih je ispričao svoju priču, kombinujući guščije perje, najkvalitetniju kožu i štofove, bukov masiv, inox, HR pene i ostale repromaterijale koji se koriste u proizvodnji Atlasovih proizvoda. 

Zbog velikog interesovanja, revija će doziveti svoju reprizu već na 55. Sajmu nameštaja u Beogradu, i to 9. novembra u 18h na Atlas Design štandu u Hali 3 Beogradskog sajma.

Inače, kompanija Atlas ove godine prvi put izlaže u dizajn segmentu u Hali 3, a pored toga i na starom štandu u Hali 1. Na štandu u Hali 3 se već mogu videti neke od kreacija, ali i fenomenaln dizajnerski nameštaj koji se apsolutno uklapa u temu. Naravno, veliki broj interesantih i novih modela se mogu videti i u Hali 1, a popusti do 25% očekuju bilo kog posetioca oba štanda, kao i u salonima nameštaja u Beogradu, Čačku i Užicu.

Milica Bainović je u saradnji sa Atlasom dobila priliku da svoje veštine i ljubav prema ručnom radu primeni na jedan neobičan način, inspirisana muzikom napravi dizajnersku simfoniju spajanjem mode i nameštaja. Iako priznaje da često kreira i radi u tišini, ovoga puta je uživala u ritmovima Džimi Hendriks-a i Franka Zape i stvorila kolekciju pod nazivom „Dnevna soba rok zvezde“. Inspirisana duhom te čuvene 69te godine, Milica je sve materijale oživela i preoblikovala u komade ručno izradjene garderobe protkane pričama iz „Woodstock-a“. 

Sanda Ristovski Grlić, svojim radovima se trudila da prikaže, ne samo sve vrste materijala kojima fabrika Atlas raspolaže, već i različite načine obrade kože, štofova, metala, repromaterijala, ukrasnih nitni, kopči, vrste konca i samog boda, koji se mogu koristiti, kako u proizvodnji nameštaja, tako i u proizvodnji najkvalitetnije odeće. 

Ivan Golubović napravio je modele inspirisan linijom i teksturom Atlas nameštaja, kvalitetom materijala i načinom izrade. Ivan je povezao svoj tajni svet sa svetom nameštaja kroz viziju bliske budućnosti i transformaciju garderobe. Modeli razigrane jedinstvene forme nastali su kroz stilsku mešavinu kubizma, dadaizma i futurizma. 

Mi ćemo posetiti ovaj fantastični događaj kako bi procenili u kojoj meri su modni kreatori uspeli u svojim poduhvatima.

A vi?

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/