Stigla je još jedna vest o kojoj bruji ceo modni svet - nakon 17 godina koje je proveo na čelu prestižne kuće Burberry, Christopher Bailey (46) odlazi u prvoj polovini 2018. godine.

Kako stoji u službenom saopštenju iz Burberryja, brend je prošao kroz velike promene od 2001. do danas, a Bailey je bio ključna osoba u tom procesu. Njegovo nasljeđe se ne dovodi u pitanje, a neki novi talentovani pojedinci koji su do sad radili na manje istaknutim pozicijama će imati prilike pokazati šta znaju i koliko vrede.

Izvršni predsednik Burberryja, Marco Gobetti, istakao je i kako brend ima jasnu viziju budućeg napretka i kako se vesele što će je uskoro podeliti s javnosti.

Što se tiče samog Baileyja, rekao je kako se oseća počašćenim što je mogao raditi za takav brend i biti okružen sjajnim timom, ali i to da čvrsto veruje kako najbolji dani za Burberry tek dolaze. Nije precizirao koji je sledeći korak u njegovoj karijeri, ali je kazao kako kreće u potragu za novim uzbudljivim projektima. 

Poslednja kolekcija Christophera za Burberry biće ona koju će brend predstaviti u februaru sledeće godine na London Fashion Weeku. 

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/