Francuskinje su odavno jedna od najvećih opsesija sveta mode, skoro pa da imaju mitski status. S basic modom koja se sastoji od savršeno skrojenih farmerica, bluze i cigarete koja večno stoji u uglu crvenih usana, postala je globalno otelotvorenje stava "biti cool bez imalo truda".

Do sada Parižanke i ostale stylish dame iz Francuske nisu imale nikakvu modnu konkurenciju. Dok se nije aktivirao Pitti Immagine, ili ti Nedelja muške mode u Firenci koja je lansirala ne samo sjajni muški Fashion Week već maestralan street style koji preti da pariskom šiku otme mitski status.   

Gospodar pantalona zavrnutih nogavica, mokasina na golom stopalu, i trodelnog odela, Italijan je rođen s besprekornim ukusom. Svaki detalj njegovog izgleda je proračunat, sve do okruglog rama naočara i detalja na satu.

Superstilizovan Italijan je lojalan domaćim brendovima sa dugogodišnjom tradicijom, preferira klasične siluete i kožne Gucci komade, te cipele koje potpisuju kuće Salvatore Ferragamo i Prada. Ovaj Italijan rizikuje kad je moda u pitanju, igra se s bojama, vozi kaldrmisanim ulicama Milana i Rima na vespi odeven u roze odelo.

Nakon posla, on svraća na aperitivo u lokalni bar, a kući se presvlači u odgovarajuću disko odeću (nešto sa tufnama). 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/