Dve prikazane kolekcije i 16 meseci rada. Toliko je u svoju biografiju dodala rada pri Lanvinu Bouchra Jarrar koja je ovog vikenda objavila da napušta luksuznu francusku kuću.

Više se i ne pitamo šta se to dešava sa dizajnerima i njihovim iznenadnim odlukama da napuste jake modne kuće. Navikli su nas Raf, Wang, Elbaz..., svi oni koji su preko noći odlučili da napuste kormila Diora, Balenciage, Lanvina i ostalih brendova. 

Ipak, nekako nismo očekivali da će Bouchra tako brzo, nakon manje od godinu i po dana da ode iz Lanvina u kom je nasledila čuvenog Albera Elbaza, s očekivanjima da će francuskoj kući da unese svežinu i kvalitet koji je svojstven njenom haute couture radu.

Ako je suditi prema pisanju South China Morning Post, za koji je Jarrar nedavno dala intervju, marokanskoj kreatorki su ruke bile prilično vezane u Lanvinu...

“Od početka sam imala veliki pritisak zbog kog sam zatvorila sopstvenu liniju i posvetila se reinkarnaciji Lanvina. Ipak nisam imala dovoljnu slobodu niti tim istomišljenika, a velike promene ne može da uradi sam samcat čovek, već cela kuća. Između kreative i menadženta stalno su bile trzavice, diskusije, nesporazumi i očito dijementralno razmišljanje."

Nakon loše prodaje i generalno loše komunikacije između Jarrar i generalnog direktora Lanvina, Michelea Huibana, raskinut je ugovor i sad samo možemo da sačekamo novog i dovoljno "hrabrog" dizajnera koji će naslediti Marokanku.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/