Globalni projekat ELLE magazina pod nazivom ELLE FASHION NOW završen je 1. juna.

Možda i najvažniji projekat internacionalnog Elle-a koji je za cilj imao promovisanje mladih i još uvek neafirmisanih dizajnera okupio je više od 44 dizajnera koje je selektovao moćan tim od modnih urednika iz čak 46 Elle izdanja širom planete, među kojima se našla i naša Ana Ostojić.

Nakon glasanja koje je trajalo više od mesec dana na posebnoj platformi, i prikupljenih 1.4 miliona glasova izabrano je top 20 dizajnera.

Ono što je nama IZUZETNO DRAGO je činjenica da je visoko sedmo mesto osvojila naša Nevena Ivanović, pik srpske redakcije koja je mladu i divnu damu ispred NEO Design brenda selektovala još na jubilarnom 40. po redu BFW dodelivši joj Nagradu za najupečatljiviju reviju. 

Kada znamo da je na ovom takmičenju učestvovalo više od 40 dizajnera, kao i činjenicu da niko od njih nije imao prilično jak marketing tokom glasanja, ubeđeni smo da je presudio talenat, koji je prepoznat i van naše zemlje.  

Pobedu je inače odnela mlada kreatorka iz Španije, Sol Ferrandiz Jerez koju su kandidovale naše kolege sa Pirineja, tačnije Inmaculada Jimenez. Solin prvi look dobio je čak 102.354 glasova, dok je ukupno dobila više od 300 hiljada glasova. 

Mi obema damama čestitamo i želimo puno uspeha u daljoj karijeri, ubeđeni da će obe u skorijoj budućnosti pisati nova poglavlja u modnoj industriji.

Kompletnu i konačnu listu, kao i video sa 20 najboljih dizajnera možete da pogledate OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/