Ova kupovina je teška više od 6,5 miljardi evra! Arnault koji je glavni u LVMH, već pre ovoga je imao preko 74 odsto akcija Diora, ali je sada izrazio želju da preuzme i ostatak Diora, tačnije Christian Dior Couture, jedinu liniju koja mu je falila. 

LVMH, najveća i najluksuznija kuća na svetu u svom vlasništvu ima Christian Dior perfeme i beauty asortman nakon dogovora koji je postignut tokom šezdesetih godina prošlog veka. Poslednja kupovina učiniće da dve možda i najslavnije modne kuće budu pod jednim patronatom, kao i da sve s potpisom Diora drži jedna kompanija. 

Arnault, najbogatiji čovek Francuske i glavni direktor LVMH giganta, koji je osnovan 1987. godine nakon spajanja francuske kuće Louis Vuitton i čuvenog proizvođača šampanjca i konjaka Moët Hennessy. 

Kupovinu coture linije Diora analitičari i investitori su dočekali s oduševljenjem nakon što su akcije LVMH grupacije skočila za 4 odsto prilikom transakcije koja je obavljena prošle nedelje.

Luca Solca, direktor luksuznih proizvoda u Exane BNP Paribas je tom prilikom izjavio: “Dobro je što je jedan ovako jak i poštovan brend dodat portfoliju LVMH-a, i to po razumnoj ceni.”

Pariski brend Christian Dior ima više od 198 butika širom sveta, uključujući jedan u Mayfairu, centralnom delu Londona. Kuću je osnovao Christian Dior 1946. godine u saradnji sa proizvođačem pamuka Marcelom Boussacom. U početku je u fokusu imao samo modu, kojoj je kasnije pridodao liniju parfema, satova, nakita, cipela i ostalih aksesoara.

Njegova debi kolekcija je odmah bila krunisana u "new look" zahvaljujući suknjama pun krug, strukiranim sakoima i isticanjem gornjeg dela tela. Diorove haljine nosile su Rita Hayworth, Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Grace Kelly. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/