Japan i Kabuki mejkap: Louis Vuitton prikazao svoju Resort kolekciju u muzeju Miho

foto: Instagram / thehula_

15. 05. 2017.

U prelepom ambijentu japanskog muzeja Miho, LV je predstavio svoju najnoviju Cruise kolekciju...

Nakon Diora, red je došao na još jednu renomiranu francusku kuću da predstavi svoju najnoviju Resort kolekciju. Za razliku od Christiana Diora koji nas je "odveo" u kalifornisjku pustinju, LV se opredelio za azijsko podneblje, magičan i mističan Japan. 

Nicolas Ghesquière je tako nastavio da bira neobične lokacije za predstavljanje Resort kolekcija, nakon što nas je prošli put oduševio izborom spektakularnog Niterói muzeja u Riju. I ovoga puta, jedan muzej je izabran za mesto održavanja revije. U pitanju je muzej Miho koji je projektovao I.M.Pei i koji se nalazi na sat vožnje od japanskog grada Kjota.

Masivne stepenice i prelepa, masivna drvena kuća koja se nalazi na samom vrhu izgleda kao preslikan Shangri-la, raj na zemlji. 

“Oduševili smo se muzejom koji najviše sliči drvenom hramu, a koji je projektovao 1997. godine Pei, čovek koji stoji iza redizajna staklene piramide koja se nalazi ispred Luvra," izjavio je Ghesquière.

U sferi kolekcije primetan je bio uticaj japanske mode, pa i lepote koji se najviše oslikavao na ilustracijama koje su krasile svilene haljine i oslikanim Kubuki "očima" karakteristićnim za rad Kansai Yamamotoa, koji je poslužio za inspiraciju i mini saradnju u okviru torbi i marama.

Ovaj japanski dizajner je čuven po stilizovanju Davida Bowie u svetlucavi kombinezon jumpsuit, takođe je utkao put ka Zapadu, svojim sunarodnicima kao što su Kenzo Takada, Yohji Yamamoto i Rei Kawakubo.

Yamamoto, odeven u moćno, elektrik crveno odelo, bio je među V.I.P. zvanicama pored miljenica kuće - Michelle Williams, Jennifer Connelly, Sophie Turner i Isabelle Huppert.

foto: Instagram /louisvuitton

A post shared by ELLE Malaysia (@ellemalaysia) on May 15, 2017 at 2:09am PDT

Ghesquière inače zaljubljenik u japansku kulturu, nekoliko puta je putovao u ovu azijsku zemlju, pa je ova kolekcija ne samo ljubavno pismo Yamamotu, već celoj japanskoj kulturi. Zato u samoj kolekciji ima i detalja koji podsećaju na samurajski oklop, boje su Karosavine, šminka je čista oda Kabukiju - tradicionalnom japanskom pozorištu. Tu su bili i motivi ribarskog života, kao i scene iz japanskog serijala Stray Cat Rock. 

A post shared by Fashion Post (@fashionpost.pl) on May 15, 2017 at 3:19am PDT

Darkerski, military momenat celoj kolekciji pružila je Pat McGrath koja je modele našminkala ratničkim bojama s akcentom na neobičnim cat-eye očima, inspirisanim takođe Kabuki šminkom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin